Selectie DOSʼ37 krijgt nieuw gezicht

Michel Kamphuis en Tom Smoes zullen de eerste selectie van DOSʼ37 volgend seizoen versterken. Zij vangen het gat op dat Nick Wennink en Sten Middelkamp achterlaten. Zij vertrekken namelijk naar hun ‘oude nestenʼ: PH en Luctor, beide uit Almelo.

Michel Kamphuis speelt dit seizoen bij DOS Kampen waar de 28-jarige middenvelder direct aanvoerder is geworden. Kamphuis is van origine afkomstig van Den Ham en speelde zijn hele leven voor de plaatselijke voetbalvereniging. Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal.

De andere versterking is geen onbekende voor onze vereniging: de 21-jarige Tom Smoes. Hij speelde tot zijn 10e in onze jeugdopleiding en vertrok daarna naar de jeugdopleiding van FC Twente waar hij tot zijn 16e speelde. Uiteindelijk kwam hij via DETO terecht bij Excelsior ʼ31 uit Rijssen, waar hij nu speelt.

Vertrek sterkhouders

Daarnaast verliest de selectie twee sterkhouders die jarenlang het geel-zwart met hand en tand hebben verdedigd: Jaap Mulderij en Dennis Boshoeve. Beide hebben er voor gekozen een stapje terug te doen na dit seizoen.

Dennis speelde sinds 2004 al meer dan 430 wedstrijden in 16 seizoenen voor het vlaggenschip van DOS’37 en is hiermee de speler met de meeste wedstrijden in de geschiedenis van onze club. Hij scoorde hierin 47 keer.

Jaap was iets minder trefzeker met 12 doelpunten, maar hij speelde daarentegen bijna 300 wedstrijden in 12 seizoenen.

De technische staf van het eerste elftal werd enkele weken geleden al gecontracteerd. Deze bestaat uit Jeroen Niks (hoofdtrainer), Peter Knobbe (assistent-trainer) en keeperstrainer Herman Franke.

De Technische Commissie is verheugd met het feit dat de technische staf rond is en de selectie steeds meer contouren begint te krijgen. Het ziet hiermee de toekomst positief tegemoet.