Pijnlijke nederlaag voor DOS in derby

Alle voorwaarden voor een mooie derby middag waren aanwezig, schitterend voetbalweer, flink wat toeschouwers, een mooie ambiance en twee ploegen die op voorhand behoorlijk aan elkaar gewaagd leken. Toch eindigde de middag in een deceptie voor alle geelgekleurde harten van Vriezenveen, na de, overigens verdiende 6-1 overwinning van Deto, dropen de DOS supporters teleurgesteld af.

 

Hoewel de 3-0 ruststand anders doet vermoeden, was DOS in de eerste helft zeker niet de mindere ploeg en had de ruststand ook wel 3-3 kunnen zijn. Het eerste wapenfeit kwam op conto van Deto dat al in de 2e minuut een bal op de paal zag eindigen. Daarna volgden een aantal minuten waar DOS een aantal grote kansen niet wist te verzilveren en het een penalty onthouden werd door, de verder uitstekend leidende, scheidsrechter Beldman. Deto dat op de snelle uitbraak speelde met de dreigende buitenspelers Aman en Smit, iets waar de DOS defensie veel moeite mee had, benutten hun kansen wel. In de 12e minuut wordt de stand 1-0 door Frank Smit en in de 19e minuut kopt Aman de bal fraai binnen vanuit een vrije trap. DOS komt ook nog wel een aantal keren goed en gevaarlijk door, maar het afmaken blijft uit. Als Deto vervolgens in de 31e minuut door de sterke Aman ook nog de 3-0 maakt lijkt de wedstrijd al gespeeld.

 

Na rust komt Deto gelijk goed en scherp de kleedkamer weer uit.  DOS krijgt ook nog een aantal kansen, maar als Deto in de 58e minuut een terechte penalty krijgt, die wordt benut door Frank Smit is het definitief over en uit en wordt het een zware middag voor alle aanwezige Dossers. In de 68e minuut scoort Lesley Nahrwold de 5-0 en in de 83e minuut wordt nog de 1-5 ere treffer gescoord door Marc Meier. Het eindsaluut is echter aan Koetsier, die er in de 89e minuut ook nog 6-1 van maakt. Kortom een middag om snel te vergeten.

 

Het is een harde les voor DOS, maar op basis van het aanvalsspel de eerste helft en het ook het in voorgaande wedstrijden getoonde spel zijn wij ervan overtuigd dat de goede resultaten vanzelf zullen komen. We hebben er alle vertrouwen dat het goed gaat komen en dat onze jongens volgende week er weer vol voor gaan tegen A.S.V Dronten. De eerstvolgende thuiswedstrijd, op zaterdag 28 oktober, is wederom een Twenterand derby en wel tegen de Vroomshoopse Boys en daar valt ook nog wat recht te zetten van vorig jaar.

 

Opstelling DOS’37: Koebrugge (61e v/d Velden), Oude Booyink, Boshoeve, Smit, Bove, Wennink, L. Mulderij, J. Mulderij (67e Oude Lashof), Piljic (79e Slomp), Meier, Bakker.
Geel: Smit, Koebrugge, Meier, Boshoeve