Pasfoto plaatsen of wijzigen op voetbal.nl

Beste DOS leden, tegenwoordig kun je alle uitslagen, standen en informatie vinden op voetbal.nl. Normaal gesproken wordt dit door ieder lid gebruikt of kan er gebruik van worden gemaakt. Het is eenvoudig voor leden die geen voetbal.nl gebruiken, zich alsnog te registreren.

Dit doe je als volgt:

Je gaat naar de website https://www.voetbal.nl/gebruiker/aanmaken . Vervolgens zie je het onderstaande scherm om je te registreren voor voetbal.nl. Het is wel belangrijk dat je je registreert met je e-mailadres, welke bekend is bij de bond of DOS’37.

Wanneer je dit hebt gedaan, dan kom je terecht bij je eigen omgeving van voetbal.nl. Hier kun je je gegevens nakijken en een pasfoto plaatsen.

De meeste leden van ons hebben nog geen herkenbare pasfoto op zijn of haar profiel bij voetbal.nl.

Sinds 21 juni is het weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Wij zouden graag willen dat al onze leden gebruik maken van deze optie om voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto te plaatsen. Dit geldt voor alle veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 jaar en ouder.

De KNVB heeft voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel clubs en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet-speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal ‘te plakken’ op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Het zou dan ook prettig zijn dat alle DOS’37-leden zijn of haar pasfoto toevoegt of een herkenbare foto plaatst van zichzelf. Hiermee voorkom je problemen met de wedstrijden.
Dus dit graag doen vóór 1 november dit jaar.

Het heeft te maken met het feit dat sinds afgelopen seizoen het amateurvoetbal werkt met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas

Tot 1 november kunnen leden dus zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s wijzigen.

Welke voorwaarden?
Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200 px). De foto’s worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800×600 px.

Geen eigendom van het geregistreerde e-mailadres:
Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen recht hebt op jouw geregistreerde e-mailadres bij DOS’37 of bij de bond. Dat kan zijn omdat je ouders in het verleden met zijn of haar e-mailadres jou heeft geregistreerd, dit kun je heel eenvoudig oplossen d.m.v. 1 email naar onze secretaris (Tonny van der Cozijne) van DOS’37 en die kan dit zo wijzigen voor jou.

Je kunt een email sturen naar het volgende e-mailadres secretaris@dos37.nl.

Hierin graag je voor- en achternaam noteren met je oude en nieuwe e-mailadres. Vervolgens ontvang je van onze DOS’37-penningmeester een e-mail terug dat het gewijzigd is in het systeem en bij de bond.
Graag ook, indien het mogelijk is, bij verhuizing een e-mail sturen naar onze penningmeester van DOS’37, zodat alles goed geregistreerd is zowel bij de club als bij de bond.

Wij hopen dat iedereen dit gaat doen en wensen al onze leden een sportief seizoen toe voor 2019 -2020.

Met vriendelijke groeten,
Tonny van der Cozijne en Rik Wessels
DOS’37