Overtuigende zege DOS’37 bij afscheid spelers

Met duidelijke cijfers won DOS ’37 de laatste thuiswedstrijd in dit seizoen van Scherpenzeel: 5-2. Tevens nam de Vriezenveense club voor eigen publiek afscheid van een drietal spelers.

door Herman Kottier

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel. Binnen twee minuten tekende Melvin Kemp de eerste treffer aan met een fantastische uithaal na een voorzet van Maarten Smit. De voorsprong bleef niet al te lang gehandhaafd.

Melvin Kemp was the man of the match, met 2 assists en 1 doelpunt. Foto: Jeroen Tempert

De technisch zeer begaafde Nehkomi Veldt bracht de gasten op gelijke hoogte met eveneens een prachtig doelpunt. Scherpenzeel verviel daarna in de fout door te lang te willen combineren tot aan het doel van de gastheren. Deze speelwijze werd in de 28e minuut afgestraft door Dennis Boshoeve, die uit een hoekschop van Nick Wennink met zijn hoofd de 2-1 ruststand op het scorebord liet verschijnen.

Dennis Boshoeve kopt de 2-1 snoeihard binnen. Foto: Jeroen Tempert.

De tweede helft was amper begonnen als Bernd Bove uit een voorzet van Sten Middelkamp beheerst de score naar 3-1 tilde. De spanning keerde in de 73e minuut terug. Nehkomi Veldt werd in het strafschopgebied onderuit gelopen na een misverstand in de DOS-defensie. Vervolgens schoot hij vanaf elf meter de aansluitingstreffer binnen.

Bernd Bove scoort in zijn afscheidswedstrijd de 3-1 voor DOS’37. Foto: Jeroen Tempert.

In de slotfase legde DOS ’37 de tegenstander haar wil op. Marc Meier scoorde koelbloedig na een snelle combinatie met Nick Wennink in 81e minuut. Vijf minuten later bepaalde Martijn Olde Olthof met een kopbal uit een voorzet van Melvin Kemp de eindstand op 5-2.

Marc Meier viert zijn doelpunt na lange afwezigheid wegens een blessure. Foto: Jeroen Tempert.

Drie spelers speelden de laatste thuiswedstrijd voor DOS ’37. Maarten Smit vertrekt na zes seizoenen naar SVZW in Wierden. De topscorer van het huidige seizoen bij de Vriezenveense ploeg, Stef van der Velden, maakt na drie jaar de overstap naar SDC ’12 in Denekamp. Bernd Bove keert na twee competities terug naar Voorwaarts in Westerhaar. Onder luid applaus, dat vergezeld ging met de bloemen van voorzitter Schreur, kregen deze spelers een terechte publiekswissel.

Martijn Olde Olthof in hogere sferen na zijn doelpunt voor DOS’37. Foto: Jeroen Tempert.

DOS ’37 – Scherpenzeel 5-2 (2-1)
Score: 2′ Melvin Kemp 1-0, 20′ Nehkomi Veldt 1-1, 28′ Dennis Boshoeve 2-1,
49′ Bernd Bove 3-1, 73′ Nehkomi Veldt 3-2 (pen.), 81′ Marc Meier 4-2,
86′ Martijn Olde Olthof 5-2.

De selectie nam in stijl afscheid van de 3 vertrekkende spelers. Foto: Jeroen Tempert.