OUD-DOS-SPEELSTER LOTTE JANSEN WINT MET ORANJE

VRIEZENVEEN/TUBBERGEN – Lotte Jansen uit Vriezenveen en Pien Hindriksen uit Tubbergen hebben met het Nederlands elftal tot 16 jaar het UEFA Development Tournament in Portugal gewonnen. Ze wonnen onder meer van Duitsland, met 2-0. 

BRON: TC Tubantia.

 

Het Nederlands team verloor donderdag van Frankrijk (0-1), maar won vervolgens wel van Portugal (4-1) en Duitsland (2-0). Zowel Jansen als Hindriksen kwam aan spelen toe. Laatstgenoemde scoorde zelfs nog. Ze maakte als invalster de 4-1 tegen Portugal.

 

Bondscoach Jessica Torny keek tevreden terug op het trainingskamp in de Algarve. Ze roemde de gezamenlijke blijdschap, na de toernooiwinst, zei ze tegen Ons Oranje. “De speelsters kwamen allemaal als individu binnen en zijn deze week echt een team gaan vormen. Ze zijn in het toernooi gegroeid met een fantastisch resultaat als gevolg. Ik ben trots op hoe ze gespeeld hebben.”

 

Hindriksen is een speelster van TVC’28 uit Tubbergen en zat voor de eerste keer bij de nationale selectie. Wel speelde ze al meerdere oefenwedstrijden voor FC Twente Vrouwen. Lotte Jansen speelde vroeger voor DOS’37, vervolgens voor FC Twente en tegenwoordig voor CTO Eindhoven. De Vriezenveense speelde al wel eerder in nationale selecties, namelijk voor meisjes onder 15 en onder 14 jaar.