MET HET OOG OP SEIZOEN 2017-2018

VRIEZENVEEN – Het seizoen 2016-2017 hebben we bij DOS’37 onlangs afgesloten met de KNVB finaledag, een waar voetbalfeest waarmee DOS’37 liet zien waar het toe in staat is!

 

Inmiddels zitten we als jeugdcommissie al weer midden in de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen, waarin ons weer een paar mooie uitdagingen te wachten staan.

 

De voetbalkalender…

 

Als eerste willen we even kijken naar de voetbalkalender. Samen met amateurclubs heeft de KNVB besloten om het voetbalseizoen 2017/2018 later te beginnen en later te eindigen. Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september en wordt afgesloten op 27 mei.

 

De start van het nieuwe voetbalseizoen is zo gepland:

1e bekerwedstrijd                             zaterdag 2 september 2017

2e bekerwedstrijd                             zaterdag 9 september 2017

3e bekerwedstrijd              zaterdag 16 september 2017

1e competitieronde           zaterdag 23 september 2017

 

De reguliere trainingen starten weer in de week van maandag 28 augustus. Uiteraard is het mogelijk om eerder te beginnen, graag dan even afstemmen met Hoofd Jeugdopleiding Stef van der Velden.

 

Hopelijk kunnen we de trainingen starten met zo compleet mogelijke teams zodat de voorbereiding goed van start kan gaan. Mochten er nog spelers genieten van een welverdiende vakantie, communiceer dit dan richting de begeleiding (trainer en/of leider) van je team.

 

Circuittraining…

 

Met ingang van het nieuwe seizoen zal de circuittraining weer terugkeren. Vanuit het technisch hart is gekozen om elke maandagavond weer circuittraining aan te bieden voor de niet-selectieteams in de onderbouw.

 

De circuittraining zal in ieder geval bestaan uit coördinatievormen en verschillende partijvormen. Daarnaast komen er techniekvormen voorbij en ben je de gehele training aan de bal. Bernd Bove zal de coördinator zijn van de circuittraining, waarbij we elke 3 maanden de nadruk leggen op het ontwikkelen van een specifiek onderdeel.

 

Rest ons op dit moment niets anders dan iedereen een plezierige vakantie toe te wensen!

 

Namens de jeugdcommissie,

 

Stef van der Velden

Hoofd Jeugdopleiding DOS’37