ONMACHTIG DOS’37 LAAT DE PUNTEN IN OLDENZAAL

OLDENZAAL – Het is DOS’37 zaterdag in Oldenzaal niet gelukt om punten te pakken van laagvlieger de Esch. Op een klein en moeilijk bespeelbaar veld (waar beide partijen het mee moesten doen) gaf de Esch geen ruimte aan DOS’37 en zat er bovenop. DOS’37 was te tam en onnauwkeurig in haar spel. Ook met nog bijna een half uur te spelen tegen 10 Oldenzalers wisten de Vriezenveners het doelnet niet te vinden en werden ze met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

 

-door Marc Dasselaar-

 

DOS’37 dat vandaag in het witte reserve-tenue speelde, trad aan met een ietwat aangepaste opstelling. Door schorsingen waren Boshoeve, van ’t Spijker en Koebrugge niet beschikbaar en enkele spelers die “op scherp” stonden werden gespaard.

 

Na een rommelig begin leek het aanvankelijk nog niet zo verkeerd te gaan. DOS’37 had het eerste half uur een licht veldoverwicht en creëerde ook nog wel enkele goede mogelijkheden om de score te openen. De afwerkingen van de DOS-voorwaartsen waren echter niet goed. Ballen werden allemaal of over of naast geschoten of waren een te makkelijke prooi voor keeper Derksen van de Esch. In de 35e minuut leek daar dan eindelijk verandering in te komen. Hegeman zette een actie over de linker flank in en zette de bal voor. Lennard Mulderij stond op de juiste plek bij de 2e paal om af te ronden….. maar helaas, ook hij wist de bal niet aan de goede kant van de paal binnen te werken.

En als je de kansen zelf niet maakt, dan….. krijg je er zelf één om de oren. Enkele minuten later werd de bal hoog weggewerkt door de Esch-verdediging en viel achter de DOS-verdediging, die deze bal verkeerd inschatte en onvoldoende weg wist te werken. De aangesnelde Dennis Agterbos wist de bal vervolgens over keeper Bakker te koppen en liet daarmee de 1-0 aantekenen voor de thuisploeg.

DOS leek ietwat aangeslagen door deze onverwachte tegentreffer, want enkele minuten later was het dezelfde Agterbos die de DOS-verdediging simpelweg liet staan, doorstoomde richting doel en de 2-0 binnenschoot voor de Esch. Dat was tevens de ruststand.

 

Direct na de thee was DOS al snel dichtbij de aansluitingstreffer. Het was wederom Hegeman die de bal van links voor het doel zette en vervolgens Meier die de bal in de rechterhoek van het doel kopte. Keeper Derksen stond echter wederom goed opgesteld en wist de bal ternauwernood te keren.

In de 56e minuut gooide de Esch de wedstrijd vervolgens in het slot. Het was Thomas Elbersen die vanuit een vermeende buitenspel positie (de scheidsrechter wuifde het signaal van zijn assistent weg) richting doel ging en keeper Bakker in de korte hoek wist te passeren. Een ongekende voorsprong voor de Oldenzalers van 3-0 maar liefst, stond op het scorebord.

 

Na een uur spelen zat het DOS dan eindelijk wat mee. Oude Booyink die mee naar voren was gegaan, kopte de bal tegen de arm van verdediger Niek Neef, die daarmee de bal uit het doel wist te werken. Deze werd vervolgens met een rode kaart van het veld verwezen. Hegeman wist het buitenkansje vervolgens eenvoudig te benutten en zette DOS’37 daarmee op 3-1.

Met nog een half uur op de klok voerde DOS’37 de druk iets op. De passing van de Vriezenveners was echter niet nauwkeurig genoeg en ook hebben we ze wel eens met meer passie zien spelen. Dat kan overigens niet gezegd worden van de Oldenzalers. Deze stonden de hele wedstrijd met veel strijd en inzet op het veld en maakten het de Vriezenveners enorm moeilijk om in het spel te komen. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd tijd was het Oude Booyink die een corner van Smit nog wel op de lat kopte maar geen verandering in de stand meer kon aanbrengen. De Esch wist uiteindelijk met een flink portie werklust en met 10 man in het laatste half uur, de overwinning over de streep te trekken.