Nunspeet – DOS’37 0-2

door Marc Dasselaar ©

NUNSPEET – Op sportpark “De Wiltsangh” in Nunspeet heeft DOS’37 zich weer ouderwets van de goede kant laten zien. Na een eerste helft die redelijk in evenwicht was gaat DOS’37 met een niet ongelukkige voorsprong van 0-1 de rust in. In de tweede helft knokt een collectief van vandaag in het wit-zwart geklede DOS-spelers zich naar een zeer verdiende 0-2 overwinning.

 

Beide ploegen komen fel uit de startblokken en het spel vindt zich voornamelijk plaats op het middenveld. Het eerste kansje deze middag is voor de gasten uit Vriezenveen. Een voorzet van de rechterkant wordt door Hegeman ingekopt. Hij kan echter onvoldoende kracht zetten achter de bal die vervolgens eenvoudig in de handen van keeper Abma verdwijnt. Dan in de 15e minuut valt het kwartje bij DOS’37 eindelijk de goede kant op. Een cornerbal van Smit valt uiteindelijk voor de voeten van Huiskes. Huiskes die de bal wat ongelukkig raakt, caramboleert de bal over de keeper in het doel en zet daarmee zijn ploeg op een 0-1 voorsprong.

 

DOS’37 zet vanmiddag hoog druk op de tegenstander die hier moeilijk mee om kan gaan. Aan de andere kant brengt het ook de nodige risico’s met zich mee want Nunspeet weet zich ook een aantal keren door de DOS verdediging te manoeuvreren. In de 24e minuut heeft Nunspeet een cornerbal en komt de bal uiteindelijk bij een Nunspeet speler die, gelukkig voor de DOS-sers, het vizier niet scherp heeft staan en de bal hoog over het doel knalt. Enkele minuten later komt over onze linkerflank een Nunspeet speler vrij door op keeper Nitert. Ook nu weet de speler niet hoe hij keeper Nitert moet passeren. Nitert gaat er vol voor en kan eenvoudig de bal onderscheppen en houdt daarmee op prima wijze zijn doel schoon. Vlak voor rust tikt Nitert nog een keihard schot over het doel tot corner waar gelukkig geen groot gevaar meer door ontstaat. We gaan dan rusten met een stand van 0-1 op het scorebord. Een stand waar DOS’37 niet ongelukkig mee mag zijn gezien ook de kansen die Nunspeet heeft gehad en niet wist te verzilveren.

 

nun1

 

 

Dan de tweede helft. DOS’37 komt zeer fel uit de kleedkamer en toont weer een portie ouderwetse werklust. Het collectief van withemden jaagt vol door op de tegenstander die zich daar geen raad mee weet. Na enkele minuten was daar al bijna de 0-2 voorsprong. Een hard schot van Smit wordt onvoldoende weggewerkt door de keeper die ternauwernood kan voorkomen dat Huiskes de bal alsnog in het doel schopt. In de 51e minuut is het Lennart Mulderij die vanaf het middenveld opstoomt en een knetterhard schot op de linker staander laat uiteenspatten. DOS is op dat moment veruit de betere ploeg en iedere speler werkt zich uit de naad om een beter resultaat neer te zetten. En dat komt er! In de 54e minuut wordt de bal vanaf de rechterkant van het veld voor het doel geslingerd. De toch niet al te grote Baysoy werkt de bal op grootse manier in het doel. Met een perfecte timing kopt hij de bal in het doel en zet daarmee DOS’37 op een welverdiende 0-2 voorsprong.

 

nun2

 

 

In de volgende periode blijft DOS’37 vol druk zetten en is het Nunspeet dat een aantal malen aan de noodrem moet trekken en daarvoor met geel wordt bestraft. In de 77e minuut komt een hoge bal die door Marc Meier op de borst wordt opgevangen. Op dat moment krijgt hij een forse duw in de rug en komt daarmee ten val. Hij is dan even “van de wereld” en verlaat uiteindelijk groggy het veld. Stef van der Velden is zijn vervanger die na enkele minuten al van zich laat spreken. Zijn rush over de linkerflank eindigt met een schot op doel die door de keeper uit de kruising wordt getikt.
Na 83 minuten is het de moegestreden stofzuiger op het middenveld, Jaap Mulderij, die wordt vervangen door van ’t Spijker. DOS moet in de laatste periode wat gas terugnemen en daardoor komt Nunspeet nog enkele keren in de gelegenheid voor het DOS doel. De Nunspeters weten vanmiddag het net echter niet te vinden. Enkele minuten voor tijd komt Bolte nog in het veld voor Lennart Mulderij en in die formatie weet DOS’37 een heerlijke 3-punter binnen te slepen. Een welverdiende overwinning die met veel strijd en passie is behaald en die vertrouwen geeft voor de voortgang in deze zware competitie.

 

Volgende week kan DOS’37 zich opmaken voor weer een moeilijke pot voetbal. Op sportpark Het Midden is de tegenstander dan KHC uit Kampen.

 

 

Nunspeet 1 – DOS’37 1 : 0-2 (0-1)

 

Doelpunten : 15′ 0-1 Huiskes, 54′ 0-2 Baysoy

 

Arbitraal trio KNVB : P.Lips (W.Wiersma), H.Moerings, H.van der Bij

 

Gele kaarten : Hoek, ten Dolle (Nunspeet), J.Mulderij (DOS’37)

 

Toeschouwers : onbekend

 

Opstelling DOS’37 : Nitert (k), Kikkert, Boshoeve (A), Oude Booijink, Baysoy, J. Mulderij (van ;t Spijker), Meier (van der Velden), L. Mulderij (Bolte), Smit, Huiskes, Hegeman