NOG 1 PUNT, GEEN PUNT!

Wij staan bovenaan!

Bruchterveld JO15 – 1 thuis (29 april)

-door Rik Pape-

Na de winst op de nummer 2 vorige week, vandaag tegen de nummer 3: Bruchterveld. Wat ze in Bruchterveld eten weet ik niet, maar wat een grote kearls. Net zo groot als de mannen van Langeveen. Het verschil was: deze konden ook gewoon goed voetballen. Wel fysiek, erg fysiek. Veel duwen, heel veel duwen. Vaak te laat voor de bal, maar niet voor de enkels. Het was een bijzondere wedstrijd.

 

Met iets meer dan 1.200 inwoners is Bruchterveld onderdeel van Hardenberg gelegen ten Oosten van het Kanaal Almelo-De Haandrik en grenzend aan Duutsland. De overeenkomst met Vjenne? Veen. Begin 20ste eeuw werd het gebied ontgonnen. Het nieuwe veen is een niet ontgonnen deel en een groot en mooi moeras. De prijzen winnende mode ontwerpende zussen Spijkers komen uit dit dorp. U kent ze wellicht van het label SIS. In het kader van Koningsdag dachten wij dat de heren nog verkleed waren, maar dat schijnt het tenue te zijn van de club met een paar honderd leden: wit shirt met rood-wit-blauwe strepen. In 1968 werd VIOS opgericht. De naam werd afgekeurd en zo ontstond VV Bruchterveld.

 

We mochten weer op het knollenveld naast de stamper. Waarschijnlijk speelt het G team ook om het kampioenschap, aangezien zij op het hoofdveld speelden. We hadden vandaag hulp van Hidde Mels en Dirk Vugteveen die elk een helft speelden op de voorstoppersplek. Marick en Sam waren niet aanwezig. Sven Hospers was er wel, maar die had woensdag zijn knie verdraaid, verdraaid.

 

Een mega kans in de eerste minuten. Een voorzet van Pim werd door Stan op doel geschoten en in de rebound door Hidde vanaf 2 meter voor doel over geknald. Ik zei het al: knollenveld. Ook dat zal op het ‘To do – lijstje’ van DOS staan. Thomas bijna na een voorzet van Stan. Achterin spelen beide Luuk’s en Olaf een prima wedstrijd. Ook Jorrit was goed wakker. Samuel ‘pretty good tackle’ Pretty was ook goed op dreef. Een schot van hem ging over.

 

Het was een harde wedstrijd en Dos werd langzamerhand beter. De enkels van o.a. Stan werden vaak geraakt. Na een combinatie tussen Luuk Bor, Nout en Stan werd hij hard onderuit gehaald: geel. 10 minuten aan de zijkant. Helaas konden we geen gebruik maken van dit voordeel. Pim liet nog even zien dat hij wou winnen aan de rechterkant en passeerde knap drie man. Zijn voorzet was de laatste actie van de eerste helft. Rust.

 

Na de rust drong dos aan. Weer werd Stan geraakt die overal op het veld te vinden was: penalty. Marten schoof die bal rustig binnen 1-0. Even later was Marten iets minder rustig en kreeg onnodig geel en 10 minuten. Dos kreeg het in die periode lastig. Op een voorzet van Bruchterveld reageerde niemand en de bal werd simpel binnengetikt: 1-1.

 

De tweede helft hadden we het moeilijk. We speelden alleen maar door het midden, waardoor Sako en Pim te veel de bal gingen halen en Samuel en Sven ook noodgedwongen veel in het midden gingen spelen. Puntje voor de training. Tegen Svzw wonnen we in de tweede helft juist door de zijkanten te gebruiken.

 

De mannen en de toeschouwers hadden zich al een beetje bij de 1-1 neergelegd. ‘Al scoren we in de laatste minuut’ als we maar winnen zei Herman na een forse kans voor Sako direct na de rust. In de laatste minuut kregen we nog een vrije trap. Eerdere vrije trappen voor Gijs en Luuk waren niet gelukt. Jaaaa Jaaaaaaaa Jaaaaaaaaaaaa, het publiek veerde op toen Gijs de bal over de muur de verre hoek in krulde. Wat een geweldige bal! 2-1 winst voor DOS.

 

Nog 1 punt is er nodig, dus geen punt. Feyenoord wordt kampioen en wij winnen de volgende wedstrijd van Den Ham in Den Ham volgende week. Kom je ook aanmoedigen?