HET NIEUWE DOS TIEN IS NOG STEEDS ONGESLAGEN

Zaterdag 21 oktober, Sportpark Het Midden – Weken gingen voorbij, de tijd leek steeds trager te gaan. Al vier keer op rij was onze wedstrijd door de KNVB of de clubconsul afgelast. Met smart keken we weer uit naar deze zaterdag, dan staat er eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Zowel op het veld als in de kantine zullen we weer vol goede moed aanwezig zijn. Voor vandaag staat NEO 4 op het programma, een inhaalwedstrijd voor de strijd om de beker. Voor ons is er niets meer te verliezen, maar voor NEO staat de eerste plaats op het spel. Zij moeten winnen of gelijkspelen willen ze doorgaan.

Er is weer een goede opkomst op de vroege ochtend, alleen Maximiliaan kan het niet redden de wedstrijd bij te wonen. Daarnaast zijn Roy en Sander afwezig wegens een blessure en mogen we Kees verwelkomen, die deze wedstrijd met ons mee kan doen. Wij mogen beginnen in onze nieuwe tenue, die mede mogelijk is gemaakt door: Henk Folbert (Folbert.nl bouw Vriezenveen), Hans Wolters (Wolsma auto’s Wierden) en Robert van Wijk (BESD Engineering).
Arbiter van de dag was Gerrit Hospers.

 

12:30 veld 4 – De scheids blaast op zijn fluitje, zodat de wedstrijd aan kan vangen. Meteen wordt al duidelijk dat we het vandaag erg moeilijk gaan krijgen. NEO begint met enkele ballen over de flanken en weet hier en daar kleine kansen te creëren. Waar aan onze kant de bal telkens moeilijk in het team te houden is, gaat hij bij NEO wat soepeler rond. Op het middenveld staat Kees, die dient als een goede spelverdeler. Wij weten wat vaker voor het doel van de tegenstander te komen en creëren zo ook enkele kansen. NEO raakt al snel gefrustreerd, want scoren lukt hen niet. We hebben een man in de goal staan, Buffon is er niks bij. Kleine zwever hier, spontaan duikje daar, Bart weet de goal op miraculeuze wijze schoon te houden. Pardoes valt dan aan onze kant de 1-0, nadat NEO aan het prutsen was met uitverdedigen. Kees legde de bal met zijn pantoffel heerlijk tegen het net van de zwart-witten.

 

13:15 kleedkamer 3 – Rust. Hete thee en een inspirerende toespraak van de leiders.

 

13:30 veld 4 – De tweede helft gaat van start. Al snel begint NEO continue naar de scheids te scanderen. De overtredingen volgden aan beide kanten. Voor de neutrale supporter was het niet echt een genot om naar te kijken. Al vanaf de eerste minuut wordt er belabberd voetbal vertoond. Het lukt NEO nog steeds niet om de bal over de doellijn te schuiven. Steeds vaker appelleren ze voor overtredingen. De scheids is echter niet dom en laat zich niet gek maken. Het vervolg van de wedstrijd is zoals de voorgaande minuten, eentonig voetbal op het middenveld, met de meeste kansen voor de tegenpartij, maar die werden niet benut.

 

14:17 veld 4 – De scheidsrechter blaast op zijn fluitje. Hij vindt het mooi geweest. Dit kelderklasse-duel wordt door ons bekroond. Een 1-0 overwinning in eigen huis. De 3 punten blijven binnen de DOS-poorten. Tevens was iedereen het met elkaar eens, Bart Dasselaar was de Man of the Match. Bovendien, de belangrijkste helft stond op het punt te beginnen.

 

14:30 de DOS-kantine – Wij weten al snel onze plek te vinden en starten goed. Tot op zekere hoogte zijn de rijk gevulde kannen met Hertog Jan in grote getalen op onze tafel te vinden. Uiteraard de puntzakken patat, gebakken door de dames in de keuken, zijn niet uit te sluiten.

 

Onze dank gaat uit naar de sponsoren, die het mogelijk hebben gemaakt dat wij deze prachtige uitstraling kunnen vertonen op de velden in onze nieuwe tenues. Daarnaast dank aan Bram Aman, die deze wedstrijd in beeld heeft gebracht.

 

We sluiten af met een spreuk van de week: “Het is een wonder zo stond er geschreven, de ongeslagen reeks is nog steeds in leven!”