Lennard Mulderij stopt bij DOS’37 1

Lennard Mulderij in actie tegen CSV Apeldoorn – Hoofdklasse seizoen 2015-2016

Lennard Mulderij zet aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan in het vlaggenschip van DOS’37. Martin Vos interviewde Lennard en in onderstaand relaas is de reden van zijn besluit terug te vinden en hoe zijn mooie/rijke carrière bij DOS’37 in zijn ogen is verlopen.


WAT IS DE REDEN DAT JE GAAT STOPPEN

Na negen seizoenen stop ik met voetballen bij DOS’37 in het 1e elftal. Ik werk nu vanaf het begin van dit seizoen onregelmatig. Dit is met het nodige geregel wel redelijk te combineren. Echter ga ik in maart beginnen met een opleiding en dit betekent dat ik keuzes moet maken. Dit is voor mij de belangrijkste reden om te stoppen met voetballen.

 

WANNEER EN TEGEN WELKE CLUB DEBUTEERDE JIJ IN DOS 1
Mijn eerste wedstrijd in het 1e elftal was op zaterdag 2 april 2005, thuis tegen Elburger Sportclub in de tweede klasse KNVB. DOS’37 won deze wedstrijd met 3-1. De toenmalige hoofdtrainer Marcel Waaijer haalde mij op vanuit de A1 (tegenwoordig JO19-1) en liet mij dus als A-junior debuteren, waarbij ik drie keer scoorde. DOS 1 bereikte aan het eind van dat seizoen de nacompetitie en tijdens de thuiswedstrijden tegen Sportclub Teuge en FC Horst mocht ik eveneens meespelen en scoorde ook in deze beide wedstrijden.

 

WAT WAREN TOT NU TOE JOUW HOOGTE- EN DIEPTEPUNTEN

Natuurlijk heb ik hoogtepunten en dieptepunten gehad in de tijd dat ik gevoetbald heb. Ik heb bij een aantal mooie clubs gespeeld (Heracles Almelo, HHC Hardenberg en natuurlijk DOS’37).

De meeste hoogtepunten heb ik toch wel bij DOS’37 behaald. Hoogtepunten hierin waren voor mij de promoties met DOS 1 in de seizoenen 2007-2008 (Lennard scoorde de beide doelpunten in de kampioenswedstrijd tegen Mariënberg, 2-0), 2009-2010 en 2014-2015 en het spelen van de finale van de amateurbeker in district Oost, thuis tegen De Bataven op zaterdag 17 mei 2014 (1-3 verlies).

 

 

Lennard Mulderij heeft tot nu toe exact 240 officiële wedstrijden in het vlaggenschip van DOS’37 gespeeld en wist daarin maar liefst 101 doelpunten te scoren – in zowel reguliere- als nacompetitie en bekerwedstrijden. Op de Eeuwige Topscorersranglijst van DOS’37 – waarin de bekerwedstrijden niet meetellen – bekleedt de 31 jarige Lennard momenteel de zevende plaats, met 87 doelpunten. Om in de top vijf te belanden zijn er nog minstens zes doelpunten nodig. Lennard Mulderij ontving tot nu toe slechts twaalf gele kaarten – twee in dit seizoen – en kreeg nimmer een directe veldverwijzing, waarbij dus geconcludeerd kan/mag worden, dat hij een ware Fair Play-speler is/was.

 

Ook hoogtepunten waren zeker de mooie wedstrijdaffiches en dito tegenstanders bij HHC Hardenberg in de Topklasse (van 2010 tot 2012) tegen clubs als IJsselmeervogels, Spakenburg,

SC Genemuiden en de clubs uit de Bollenstreek (o.a. Rijnsburgse Boys, Barendrecht, Katwijk, FC Lisse, Noordwijk).
Dieptepunten zijn dan vaak de degradaties. Met DOS 1 overkwam mij dat helaas twee keer (in 2009 uit de 1e klasse en in 2016 uit de Hoofdklasse).

 

WELKE TRAINER LAG JOU HET BEST IN DOS 1
Op zich kon ik het met alle trainers wel vinden. Hoewel ik het meestal niet erg interessant vond wie er voor de groep stond. Vooral als de trainingen goed/leuk waren en als ze niet al te gekke dingen deden op de zaterdag, voor-tijdens-na de wedstrijden.
Als trainer bij DOS’37 had ik het meeste gevoel bij Douwe Jansen. Dit vond ik een -op een leuke manier- gedreven trainer, goed in de omgang en goede oefenstof. Helaas besloot hij na een jaar te stoppen bij DOS’37 als hoofdtrainer.

 

AAN WELKE MEDESPELERS BEWAAR JE GOEDE HERINNERINGEN
Ik heb lange tijd samen met Jaap -mijn jongste broertje- kunnen voetballen. Dit vond en vind ik nog steeds bijzonder waardevol. Hij zal na dit seizoen de ballen bij iemand anders in moeten leveren, hahaha…..!

In mijn beginjaren in het eerste elftal van DOS’37, zoals in het kampioensjaar in de 2e klasse KNVB (seizoen 2007-2008), heb ik veel geleerd van een jongen als Jeroen Niks.

Zowel in alle jeugdteams en het Beltonabeloftenteam als in het 1e elftal van DOS’37, heb ik bijna altijd met Dennis Boshoeve samengespeeld. In mijn ogen is deze man een boegbeeld voor de club DOS’37, waar ik veel respect voor heb.

 

WAT VIND JE VAN HET HUIDIGE SEIZOEN TOT NU TOE
Tot nu toe hebben we een, in mijn ogen, matig seizoen. Het voetbal is vaak niet goed genoeg en de resultaten blijven flink achter op het verwachtingspatroon èn de club gaat niet verder met de huidige trainer. Ik hoop dat we de tweede seizoenshelft de stijgende lijn kunnen pakken qua resultaten, ondanks dat we hierin gestart zijn met twee nederlagen, dus minstens lijfsbehoud én dat we de thuiswedstrijd tegen DETO kunnen winnen (zaterdag 3 maart 2018)!

 

HOE VUL JE STRAKS DE VRIJE ZATERDAGEN IN
Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik ga doen als ik gestopt ben met voetballen. Mogelijk recreatief voetballen bij DOS’37. Daarnaast wil ik gaan kijken hoe het is om voor een kwart-triatlon te trainen en om er aan mee te doen. Ik mountainbike nu al wel regelmatig met vrienden, dit ga ik straks vaker doen. Genoeg te doen dus.

 

Al met al heb ik een hele mooie tijd -gehad- bij DOS’37, zowel in als buiten het veld. Jullie zullen mij nog regelmatig bij DOS’37 zien, als het niet op het veld is dan wel buiten het veld langs de lijn!