Late treffer zorgt voor winst

In Hulsen won DOS ’37 in een doelpuntrijk duel van Hulzense Boys. De Vriezenveners moesten drie keer een achterstand goed maken en pakten de winst in de slotminuut: 3-4.

door Herman Kottier

Tijdens dit oefenduel speelden vier jeugdspelers de gehele wedstrijd, namelijk doelman Patrick van den Noort, Stan Tempert, Marnick Fokke en Hidde Boers. Zij zagen de thuisploeg al vroeg de leiding nemen door Richard Wolters, die helemaal vrijstaand raak kopte. Lang hield die voorsprong niet stand. Ronald te Morsche bracht zijn team negen minuten later met een prachtige boogbal over de doelman op gelijke hoogte, 1-1.

Beide ploegen speelden in de eerste helft aanvallend. Daarbij werden meerdere kansen onbenut gelaten. Het was opnieuw Richard Wolters, die vijf minuten voor de rust de 2-1 aantekende. Martijn Olde Olthof werd over het hoofd gezien en schoof in alle rust vlak voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker binnen, 2-2.

In het tweede bedrijf werd het spel van beide ploegen iets minder door de vele wissels. Na ruim een kwartier spelen bracht Thomas Nijkamp de gastheren met 3-2 weer aan de leiding. Opnieuw lukte het DOS ’37 om de stand voor de derde keer recht te trekken. Twee minuten later strafte Ronald te Morsche een verdedigingsfout van Hulzense Boys af door de 3-3 op het scorebord te laten verschijnen.

Het werd door velen al gezien als de eindstand. Nadat hij de doelman van de gastheren tot een ultieme redding in de linkerbovenhoek dwong, bezorgde Nick Wennink zijn team n de slotminuut alsnog de zege. Hij verraste dezelfde doelman met een vrije trap van grote afstand en bepaalde de eindstand op 3-4.

Hulzense Boys – DOS ’37 3-4 (2-2)
Score: 8′ Richard Wolters 1-0, 17′ Ronald te Morsche 1-1, 40′ Richard Wolters 2-1, 45′ Martijn Olde Olthof 2-2, 55′ Thomas Nijkamp 3-2, 57′ Ronald te Morsche 3-3, 90′ Nick Wennink 3-4.