Langeveen JO15-1 thuis (1 april)

Beer’n van kearls

 

door Rik Nijkamp

 

 

Wij hebben grote jongens, Langeveen hef grote kearls: in lengte en kilo’s. Bukkers van kearls. Maar gelukkig voor beer’n van kearls hoef je niet bang te zijn: die kunnen vaak niet hard lopen, zo ook vandaag. Tactisch besluiten Herman en Herman te starten met de 2e jaars om het fysieke geweld te beantwoorden. Onze kleinere mannen zitten op de bank.

 

Komt ie weer. Langeveen is niet het natuurgebied in de provincie Utrecht, maar de plaats in de gemeente Tubbergen. Het ligt vier kilometer ten Noorden van Geesteren dicht bij de grens met Duitsland en heeft zo rond de 1.300 inwoners. Het leven gaat er niet zo vlug: de eerst volgende activiteit van de club was afgelopen januari volgens de website. Over de historie van de club geeft de site geen thuis. Gezellig is het er wel getuige het bestaan van de carnavalsvereniging De Turftrappers. Die zitten vast bij De Waaijer, waar menigeen van ons ook vast wel eens een partijtje heeft gehad.

 

BAM! BAM! In de eerste en vierde minuut rammen resp. Pim en Gijs de 1 en 2-0 binnen. Wetende dat de scheidsrechter 5 minuten te vroeg begon misten enkele van onze 5 voor 12 ouders deze doelpunten. Ook deze wedstrijd mochten we allemaal weer genieten van het enthousiaste gejoel, gegrom en geslijm van een supporterende viervoeter. Er zal vast een reden zijn dat ze normaal niet in het stadion mogen komen. Inderdaad, geen fan hier.

Dos heeft de overhand maar speelt niet geweldig. Een voorzet van Sven H op Sako wordt geen doelpunt. Op het knollenveld naast de vijver waar we spelen loopt de bal minder soepel. Sam merkt dat en maait volledig langs de bal. We blijven aandringen. Een goede aanval van Gijs en Pim betekent de 3-0 door een mooi doelpunt van Pim. Olaf krijgt een bal van de voet van de tegenstander ‘onbenullig’ hard in zijn gezicht en is even goed groggie. Sven schoffelt zijn forse tegenstander onderuit met handen en voeten. Het mag. Gijs speelt Sako goed vrij die op de keeper schiet. In de rebound schiet Gijs hem binnen. 4-0. Kort daarop betekent een strakke schuiver van Luuk Bor 5-0. Rust.

 

Na de rust zijn we iets minder scherp en na mooi samenspel van Langeveen is het 5-1. We laten ons dat natuurlijk niet op de kop zitten en het schot van Sako op de keep wordt in de rebound door Stan binnengeschoten. Een paar minuten later laat Sam op het middenveld een technisch hoogstandje zien waarvoor je komt kijken. Het vervolg was minder, maar voor

dit soort acties kom je kijken. Een voorzet van Sako wordt helaas door Nout naast gevolleerd. Einde wedstrijd.

Volgende week de mooiste van dit seizoen: Deto uit.