JO11-2…Kampioen!!

Een drukke zaterdag…

14 december 2019 stond al enkele weken omcirkeld in de agenda. Dan moest het gebeuren!! Op deze bewuste zaterdag moest en zou JO11-2 het kampioenschap gaan binnenhalen!

Maar voordat het zover was moest er nog eerst 2 keer gespeeld worden en moesten er minimaal 4 punten binnengehaald worden. U leest het goed….2 keer op 1 zaterdag. Nog nooit eerder vertoont binnen het amateur jeugdvoetbal.

In de ochtend stond de uitwedstrijd tegen HTC Zwolle gepland en in de middag thuis het inhaalduel tegen Nieuw Heeten. Deze laatste wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op 21 december maar omdat, door diverse redenen, het team op die zaterdag met teveel invallers zou moeten spelen is na goed overleg met Nieuw Heeten de wedstrijd verzet naar 14 december, in de middag dus. Hiervoor nog onze dank aan alle betrokken partijen, want was is er nu mooier dan met je eigen team kampioen worden!

De spanning was van de koppies af te lezen en ook de staf had de afgelopen dagen weinig nachtrust gehad.De wedstrijd verliep stroef, niet het mooie combinatievoetbal wat we gewend waren maar de 3 belangrijke punten gingen mee in de tas naar Vriezenveen. 

Na een gezonde sportmaaltijd en een heuse wedstrijdbespreking boven in het clubgebouw van DOS’37 gingen de spelers het hoofdveld op om te beginnen met de warming-up. Ondertussen liep het sportpark langzaam vol met familie, vrienden en er was zelf een waar camera-team aanwezig om het mogelijke kampioenschap van JO11-2 vast te kunnen leggen.

Een fraaie wedstrijd, dat werd het. Met mooi, flitsend combinatievoetbal, waar Ajax-trainer Erik ten Hag zijn vingers bij zou aflikken, werd de tegenstander de wil opgelegd. 2 minuten voor tijd maakte onze aanvoerder zijn comeback, op krukken notabene!
Als een ware kampioen werd de overwinning binnengehaald waarna het feest kon beginnen. De weergoden waren ons minder goed gezind en in de stromende regen werd het kampioensteam rondgereden door Vriezenveen. Een kort ritje maar dat mocht de pret niet drukken!

Na het uitreiken van de medailles en de kampioensschaal en de verschillende plichtplegingen zoals het maken van foto’s met het groot aantal fans en het uitdelen van nodige handtekeningen werd het feestje voorgezet in de kantine. De confetti zat nog haast aan het plafond maar zoals een goed kampioen zich betaamt werd dit ook weer vakkundig opgeruimd door de befaamde voetbalmoeders!

Een geweldige dag waar nog jaren over gesproken zal worden…weet je wel, toen in 2019…toen speelde een jeugdteam 2 competitiewedstrijden op 1 dag. Wat een toppers waren dat zeg!

Spelers, staf en ook ouders van JO11-2…nogmaals van harte gefeliciteerd!
Namens een trotse trainer!!