Honderden basisscholieren genieten tijdens regiofinales

Vriezenveen – Woensdag 15 mei werd op een zeer druk bevolkt sportpark Het Midden in Vriezenveen de regio-finales van het schoolvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes gehouden, bij DOS’37.

De KNVB was naarstig op zoek naar een organiserende voetbalvereniging c.q. sportpark, om dit toernooi te organiseren, nadat een andere voetbalvereniging uit onze regio op het allerlaatste moment te kennen gaf, de organisatie niet rond te krijgen. N.a.v. de goede ervaringen die men vorig jaar had opgedaan, kwam de KNVB opnieuw uit bij DOS’37, waardoor de organisatie dit jaar opnieuw voor de Vriezenveense club was. Deze dag stond er een aanzienlijk grote groep vrijwilligers van DOS’37 klaar, om de vele bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Maar liefst vijftig scholen (25 jongensteams en 25 meisjesteams streden in tien verschillende poules om de eerste plaats in hun competitie. Op de tien verschillende speelvelden werden mooie wedstrijden afgewisseld door hele spannende wedstrijden, waarbij er veel te zien en genieten viel. Dit ging tevens niet onopgemerkt voorbij aan enkele aanwezige voetbalscouts. In totaal waren er maar liefst 511 spelers/speelsters ingeschreven en waren zij deze middag te bewonderen op sportpark Het Midden. Ook waren er zeer veel supporters aanwezig, om alle teams enthousiast aan te moedigen. Kortom, een prachtige voetbaldag op een zonovergoten sportpark Het Midden.

De scholieren uit groep 5 & 6 speelden een meisjes- en een jongenstoernooi in de nieuwe spelvorm 6 tegen 6. Bij de meisjes werd het team van De Pro’s uit Oldenzaal glorieus winnaar, door alle wedstrijden winnend af te sluiten (5 wedstrijden, 15 punten en een doelsaldo van +35). Als nummers twee eindigden de meisjes van De Windhoek uit Almelo met 12 punten. Bij de jongens ging de eerste prijs naar de Plechelmusschool uit Hengelo ( 4 wedstrijden 10 punten) en werd de Gijminkschool uit Goor tweede met 7 punten.

De scholieren uit groep 7 & 8 speelden een meisjes- en een jongenstoernooi in de nieuwe spelvorm 8 tegen 8. Bij de meisjes waren de vier poulewinnaars De Drie-Eenheid uit Oldenzaal (11 punten), De Bernardus uit Dinkelland (12 punten), De Aloysiusschool uit Weerselo (12 punten) en De Wiekslag uit Tubbergen (5 punten). Via de kruisfinales plaatsten De Drie-Eenheid en De Aloysiusschool zich ten koste van respectievelijk De Wiekslag (1-0) en De Bernardus (0-1) zich voor de grote finale. Hierin werd De Drie-Eenheidschool uit Oldenzaal de kampioen door de Aloysiusschool uit Weerselo met 0-1 te verslaan. Als derde eindigde De Wiekslag uit Tubbergen door in de kleine finale De Bernardus uit Dinkelland na een 0-0 gelijkspel, via strafschoppen te verslaan.

Bij de jongens waren de vier sterkste scholen uit hun poule, De Martinus uit Losser, De Aloysiusschool uit Geesteren, De Vonder uit Borne en De Rehobothschool uit Vriezenveen. De Martinus uit Losser versloeg De Rehobothschool met 1-0 en hetzelfde resultaat boekte De Aloysiusschool tegen De Vonder, waardoor de finale een treffen werd tussen De Martinus en De Aloysiusschool (1-3). De strijd om de derde plaats werd een prooi voor De Rehobothschool, na een 3-1 overwinning op De Vonder. Na afloop kregen in totaal 10 finalisten voor de 3e, 2e en 1e plaats, een heuse balkonscène aangeboden door DOS’37, waarbij de scholen werden gefeliciteerd door KNVB-medewerker Henk-Jan Reef en de prijzen werden uitgereikt door de kersverse kampioene van eredivisionist FC Twente-dames 1, Lotte Jansen.

De nummers 1 en 2 zijn verzekerd van de volgende ronde in het schoolvoetbaltoernooi. Deze districtsfinale wordt woensdag 5 juni a.s. gespeeld bij De Bataven in Gendt. De winnaars van deze districtsfinales spelen dan op woensdag 12 juni a.s. in de landelijke finale op het KNVB-sportpark te Zeist. Zowel de KNVB, als de 50 scholen, als de toernooicommissie van DOS’37 kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde voetbalmiddag, waarbij in 109 gespeelde wedstrijden, maar liefst 293 doelpunten vielen te noteren, door de 16 enthousiaste scheidsrechters en 12 veldbegeleiders.

Bij deze willen wij als toernooicommissie van DOS’37 iedereen bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt!