HHC – JO15-2 uit (zaterdag 4 november)

 

 

Binnen 1 minuut werden we achterin eruit gelopen en stonden we 1-0 achter. Dan kan het verslag wel vertellen dat Hardenberg gezelliger is dan Almelo, HHC een mooie club is met mooie sponsoren en een mooi complex, maar achterstaan binnen 1 minuut is gewoon ruk.

 

Spits Nick mag nog steeds niet voetballen. Na de 1-0 waren we in ieder geval wakker. Zouden 13/ 14 jarigen die rond 23.00uur op vrijdag naar bed gaan dan toch gewoon minder scherp zijn op zaterdagmorgen. Helpen deze tips als dat zo is: https://sochicken.nl/vroeg-naar-bed. Tips voor de boys. Maar nu even stilstaan bij de ouders. Tussen de 8 en 9 uur hebben de heren nodig om te presteren: https://www.jmouders.nl/gezondheid/lichamelijke-ontwikkeling/slapen-en-bedtijd/Waarom-op-tijd-naar-bed-gaan-zo-belangrijk-is. Dat ook weer gezegd hebbende. Volgende week zeker niet binnen 1 minuut 1-0 achter.

 

Sven wordt in de eerste helft, waarin we het moeilijk hebben, diverse keren beproeft. Sven heeft sinds enige weken keeperstraining en dat is te zien ook. Hij keept sterk en pakt enkele knappe ballen. Helaas is een afstandsschot voor hem te hoog en staan we 2-0 achter. HHC blijft komen. Bij een bodycheck van Samuel houden we aan de kant onze adem in. Oef, geen penalty. De zon helpt ons niet. Een volgend goed afstandsschot betekent de 3-0. We krijgen een goede kans op de 3-1. Nout schiet er op snelheid langs met de bal, maar weet de bal niet langs de keeper in het doel te werken. Naast. Rust.

 

In de tweede helft zien we een ander Dos. Gretiger en beter samenspelend. Op rechts vliegt Matthijs erlangs maar strand in het zicht van de haven. Ietwat slap ingrijpen achterin betekent bijna weer een doelpunt voor HHC. Lesje van leren en door. Niels stuit op de keeper met zijn schot op aangeven van Matthuis. Thijmen hield achterin goede deur op slop. Wes scoorde ook nog een heuse IPON achterin.

 

Dos werd beter! Het beste voetbal dat we zagen van het team dit seizoen. Een vrije trap van Chiel ging er via de keeper in. 3-1! Dos bleef aandringen. Lekker om te zeggen: het was Dos wat de klok sloeg in de 2e helft. Een schot van Niels naast, Chiel kopt uit een hoekschop net naast. Druk op de ketel. Dos heerste de 2e helft maar wist niet meer te scoren. Knappe wedstrijd van de heren.

 

Volgende week het ‘andere’ Hardenberg thuis. Met het voetbal van de 2e helft gaan we die wedstrijd winnen.