Hardenberg ‘85 JO15 – 2 thuis (zaterdag 11 november)

 

 

De èlfde van de èlfde sjleit op d’n daag 11 november, es um precies 11 oere 11 in Nederlands Limburg, Noord-Braobant en Wes Duutsjland ’t carnavalsseizoen begint. In ons Vjenne lig dat aans. Hier voetbalt wie, thuus. Op ’t hoofdveld.

 

Tegenstander van vandaag is het Catalonië van de stad Hardenberg. Afkomstig uit de woonwijk Baalderveld: Hardenberg ’85. Opgericht op 16 december 1985 in café restaurant “den Herdenbergher”. Een voetbal vereniging die in eerste instantie s.c. Baalder genoemd zou worden. Later werd echter besloten om dit te wijzigen in v.v. Hardenberg ’85 ook al omdat de eerst gekozen naam voor leden een sponsors een drempel kon opwerpen. Commercieel denken dat volk. In 1985 gestart met 2 senioren teams. Mooi’n kroam geworden inmiddels.

 

Onze lange spits Nick Potgieter bleek na de training van donderdag nog steeds niet te kunnen spelen. Vanuit D1 kwam Niek Eshuis de gelederen versterken. Op de training waren de jongens deze week goed bezig. Vragen om de bal, voor de man komen, verspreiden in de aanval en compact als de tegenstander de bal heeft. Op het veld vandaag was dat toch weer lastig. Gelukkig mag er komende week ook weer getraind worden. Mentaal kreukeltje?

 

Vanaf het begin is het helder dat we voor het eerst in de 2e klasse zeker niet de onderliggende partij zijn. Een schot van Niek na een hoekschop gaat vlak naast. Bij dooie spelmomenten vergeten we de bal goed klaar te leggen, dus niet in een kuiltje… Mooi samenspel in de eerste helft o.a. tussen Jesse, Douwe, Niels, Ties en Chiel. Op rechts onze pitbull Matthijs die goed actief is vandaag. Achterin wordt Sven wakker: hij komt steeds rapper uit. En hij laat van zich horen: los! Op een hoekschop van Nout schiet Chiel over. Hardenberg krijt ook een megakans en schiet rakelings voorlangs.

 

Dos heeft iets overwicht en een opkomende Niels schiet van afstand. 1-0: de keeper verkijkt zich op de bal en Dos komt ietwat gelukkig op voorsprong. Maar, hoe zat dat ook al weer? Geluk dwing je af toch? Hardenberg gaat beter spelen en dringt aan. Een hard schot nestelt zich in het zijnet: gelukkig. Onze achterhoede kent een moment van verstandsverbijstering: wat een ongelofelijk geklungel. 1-1. Bij verre het meeste stomme doelpunt dat we ooit tegen kregen: en door…!

 

Vanuit een wissel komt bij Hardenberg een dame in het veld. Voor ik vanuit een #metoo gedachte wordt aangeklaagd voor seksistisch gedrag: de jongens keken echt wel even op. Die dame kon ook gewoon voetballen. Een rush van Niek Eshuis eindigt in een hoekschop. Een schot van Samuel ramt het zijnet. Chiel is supersterk aan de bal. Achterin wordt er goed opgelet door Wes en Niels. Een afstandsshot is geen probleem voor Sven. Een volgende rush van Niek wordt in de kiem gesmoord. Rust.

 

Na de rust wordt het lastig. 2 Niek Eshuizen in het veld. Of is het dan Eshuisen met een s? Grote Niek is jonger dan kleine Niek om het nog eenvoudiger te maken. Spits Niek en rechtshalf Niek. Die laatste had er ook zin aan! Een sterke partij speelde ook deze Niek. Hoe het nu exact kwam was niet echt zichtbaar, maar er ontstond irritatie op het veld. Met name de sterk spelende nummers 7 en 11 van Hardenberg waren geïrriteerd.

Tot 2 keer toe werd er na een duel ook fysiek geduwd en getrokken. Liplezen is geen kerncompetentie van mij, dus helaas moeten we het zonder tekst doen. Niek, Chiel en Samuel lieten even zien dat ze geen fysiek werk schuwen. En toch hoort het niet op het veld. De scheids liet het spel doorgaan zonder reprimandes: daar kun je gerust vraagtekens bij zetten.

 

Direct na het 2e opstootje kreeg Dos, na een tackle van de tegenstander, een vrije bal. Deze werd rap genomen en Niels schoot deze hard op de binnenkant van de rechterpaal. De bal liep parallel aan de doellijn naar de andere kant van het doel. Daar de linkerpaal gepasseerd

kwam Chiel er op volle snelheid aan en schoot in de sliding de bal in het doel vanuit een bijna onmogelijke hoek. 2-1. Briljante actie van Chiel.

 

De wedstrijd ging op en neer en Hardenberg kreeg nog een paar goede kansen. De achterhoud hield samen met Sven het doel verder schoon. Een aanval van Dos betekende een mooie kans voor Bjinse. In de kluts blesseerde hij zich echter en moest gewisseld worden. Bij een volgende aanval kwam de bal voor de voeten van de vandaag ietwat onzichtbare Nout die de bal van buiten de 16 meter in de rechterkruising knalde: 3-1. Knappe goal.

 

De tegenstanders werden nog een paar keer gevaarlijk, maar als gezegd we hielden ons doel verder schoon. Onze eerste overwinning in de 2e klasse brengt ons direct een strategisch dilemma dat ook met teammanager Potgieter werd gedeeld. Als we nu te vaak gaan winnen dan degraderen we niet met Kerst. Het thema ‘de degradatie komt in gevaar’ zal zeker nog weer aan de orde komen. Vooralsnog hebben we 3 punten.

 

Volgende week uit naar de koploper Marienberg.