GOED SPELEND DOS’37 VERLIEST NIPT VAN BERKUM

Opnieuw twee debutanten in het vlaggenschip van DOS’37. De 16-jarige B-junioren Bart Knol en Marten Dasselaar

ZWOLLE – Een goed spelend DOS heeft zaterdagmiddag op de valreep verloren van de koploper Berkum door een doelpunt van Johnsen Bacuna in de 84e minuut. Berkum had tot op dat moment nauwelijks kansen gecreëerd tegen een compact verdedigend-spelend DOS. Bij DOS debuteerden wederom een tweetal jeugdspelers, notabene beiden nog B-junior, Marten Dasselaar en Bart Knol.

-door Dinant Pas-

DOS begint deze wedstrijd met twee B-junioren op de bank tegen kampioenskandidaat nr. 1 Berkum, bij puntverlies op de andere velden bestaat er zelfs de kans dat Berkum deze zaterdag zich al kampioen mag noemen. Er zal dan echter eerst van DOS moeten worden gewonnen. Zoals verwacht begint Berkum aanvallend en gokt DOS voornamelijk op de snelle omschakeling. De eerste kansen zijn voor DOS met in de 3e minuut een schot van Smit en in de 9e een schot van Huiskes en in de 10e minuut komt de eerste kans van Berkum op naam van Frank Hoolsema. Bij een aanval in de 25e minuut wordt Stef van der Velden onderuit getrokken door de keeper van Berkum, maar de scheidsrechter ziet er geen overtreding in. De tegenaanval levert een kans op voor Berkum, maar de vanmiddag foutloos keepende Nitert heeft een goede redding in huis. Tot aan de rust blijft het spelbeeld hetzelfde, een aanvallend Berkum met een paar kleine kansjes en een paar goede tegenstoten van DOS.

De 2e helft gaat verder met hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. In de 50e minuut levert dit de eerste grote kans voor Berkum op;  een mooi schot vanaf rand 16 door Chris van der Meulen, wordt door Nitert uit de bovenhoek getikt. Het spel wordt er niet beter op en wordt rommeliger, bij Berkum is duidelijk de kampioensspanning voelbaar en dit heeft zijn weerslag op het spel dat op de mat wordt gelegd. DOS blijft goed verdedigen en grote kansen aan zowel de zijde van Berkum als  DOS blijven uit.
In de 77e minuut wisselt trainer Agteres voor de eerste keer en maakt Marten Dasselaar op zijn 16e jaar zijn debuut in DOS 1, hij komt in het veld voor Stefan Huiskes. In de 84e minuut krijgt Berkum een gemakkelijk gegeven vrije trap op zo’n 30 meter van het doel, de bal wordt hoog in het

strafschopgebied gebracht en Johnsen Bacuna, familie van.., toucheert de bal met zijn hoofd en kopt de bal in het doel. De technisch zeer vaardige Bacuna had tot op dat moment in de wedstrijd, op een paar momentjes na, niets in te brengen gehad bij de zeer goed spelende Simon Baysoy.
DOS gaat er in de resterende minuten nog vol voor en aan de zijde van Berkum wordt het billen knijpen. In de 87e minuut mag ook Bart Knol op zijn 16e jaar het debuut maken in ons 1e elftal, hij komt in het veld voor Jaap Mulderij. In de 89e minuut is er ook nog de laatste wissel aan de zijde van DOS en komt Stijn Kuiper nog in het veld voor Maarten Smit. Het ongeveer laatste wapenfeit komt van DOS, Lennard Mulderij schiet een met volle risico genomen bal over, vanaf rand strafschopgebied. De opluchting is groot aan de zijde van Berkum als de scheidsrechter eindelijk affluit, ze komen goed weg met de 3 behaalde punten en blijven op titelkoers. Bij DOS heerst het gevoel dat men zeker recht had op 1 punt, na een sterk gespeelde wedstrijd waar met name de verdediging stond als een huis.

Opstelling DOS’37: Nitert, Oude Booijink, Boshoeve, Smit (89e Kuiper), Baysoy, van der Velden, Hegeman, L. Mulderij, J. Mulderij (87e Knol), Kikkert, Huiskes (77e Dasselaar)