Geflatteerde nederlaag DOS’37!!!

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de eerste competitiewedstrijd tegen titelkandidaat WHC verloren met 3-0. In een wedstrijd waarin DOS in de eerste helft een betere veldbezetting had dan WHC, wist DOS de kansen die het kreeg niet te benutten. In de laatste minuut van de eerste helft was het echter WHC die uit een corner de bal wel wist binnen te koppen. De tweede helft kreeg WHC meer grip op de wedstrijd en was het voor DOS niet mogelijk door de verdediging van WHC te komen. In de slotfase weet WHC in een snelle uitbraak de 0-2 te maken en in de slotfase ook nog de 0-3.

door Harold Schreur

DOS begon de wedstrijd met een aantal blessures en schorsingen. Ondanks het gemis van een aantal vaste waarden was de veldbezetting goed en DOS bouwde haar aanvallen dan ook goed op.

WHC had minder lijn in haar spel maar heeft veel individuele klasse in haar ploeg en bleef daardoor ook continue gevaarlijk. In de 20e minuut is het Menno Kamphuis die met een hard afstandsschot net naast wist te schieten. Niet veel later kwam Ronald te Morsche van de zijkant opzetten en ging alleen op de doelman af. Zijn schot werd echter goed gered. Vlak voor rust een fantastische omhaal van Ronald te Morsche die met een net zo fantastische redding door de keeper uit de bovenhoek werd getikt.
Waar iedereen verwachtte dat er met 0-0 werd gerust is het WHC die op 0-1 kwam uit een cornerbal die werd binnengekopt door Maxim van der Meer.
Voor DOS een fikse tegenvaller omdat het eigenlijk niet beloond werd voor haar goede spel.

Na rust kreeg WHC vooral meer grip op het middenveld en DOS kwam daardoor minder in haar spel. De wedstrijd leek dan ook dood te bloeden. Wat kansen betreft was het vooral WHC die met snelle uitbraken regelmatig gevaarlijk voor het doel van DOS kwam. De 0-2 hing dan ook meer in de lucht dan de 1-1. In de 75e minuut leek het vonnis dan ook voltrokken maar de bal ging via de binnenkant van de paal uit het doel. In de 81e minuut was het toch raak en schoot Sargon Gouriye de bal langs de op het verkeerde been staande keeper. De wedstrijd was daarmee gespeeld, in de 87e minuut volgde er nog een onnodige penalty die opnieuw door Sargon Gouriye werd binnen geschoten.
In de 90e minuut floot de uitstekende scheidsrechter van Dijk af. De eerste nederlaag is helaas een feit, neemt niet weg dat er voldoende aanknopingspunten zijn voor de volgende wedstrijd.

Opstelling DOS’37
Dijkhuis (k), Poelakker, Koebrugge, Olde Olthof, Kemp (66. Tempert), Mulderij, Wennink, Boers, Te Morsche, Fokke (87. Kikkert), Kamphuis

44.           0-1          Van der Meer
80.           0-1          Gouriye
87.           0-3          Gouriye
 
Gele kaarten DOS’37: Kemp, Boers, Mulderij
Gele kaarten WHC: Dijkhof, Schonewille

Toeschouwers:
325