Geef je op voor de Vjenne Heroes!

Voor de sportieve inwoners van Vriezenveen is er een aantrekkelijk programma samengesteld van maandag tot en met vrijdagavond in de feestweek van Vriezenveen 650 jaar.

Op de eerste 3 avonden 16, 17 en 18 september wordt er een toernooi georganiseerd voor de 8 deelnemende sportverenigingen onder de noemer Vjenne Heroes. Van elke vereniging gaan aan het begin van de avond de gaan de jeugdteams (mix van jongens en meisjes) strijden om de Vjenne Heroes Cup. Dat wil zeggen dat elk team alle sporten gaat beoefenen in toernooivorm, te beginnen op de maandagavond met volleybal (Vrivo) en basketbal (Peatminers) , dinsdag voetbal (DOS’37 en Deto) en korfbal (Amicitia) en op woensdagavond waterpolo (VZPC) en gymnastiek (KEV). SWCT (skeeler- en wielerclub) neemt ook deel aan toernooi.

De winnaar is de meest allround sportploeg van Vriezenveen en zijn voor eeuwig de Vjenne Heroes!

Later op de avond gaan de standaard teams (mix van vrouwen- en mannen) de strijd aan met elkaar. Het wordt niet alleen voor de deelnemende teams een leuke en enerverende belevenis, maar is ook voor toeschouwers en supporters vermakelijk om mee te maken. Het idee is namelijk ontstaan vanuit een toernooi met vergelijkbare opzet in de jaren 80 van de vorige eeuw, bedacht en georganiseerd door Freek Becker. Sporters die zich dat nog kunnen herinneren spreken nog steeds van een historische en sportieve happening.

Op de toernooi avonden zullen de organiserende verenigingen nog demonstraties of clinics geven van hun eigen sport.

Geef je op bij secretaris@dos37.nl

Hartelijke sportgroet, 

Tonny van der Cozijne 

Secretaris DOS’37