G-Voetbal Twenterand…Passend voetbal voor iedereen!

Onbekend bij het grote publiek maar toch timmert de gezamenlijke G-voetbalafdeling van DOS’37 en DETO al jaren aan de weg onder de naam G-voetbal Twenterand.

 

Inmiddels spelen 2 seniorenteams en 1 jeugdteam hun wedstrijden in een door de KNVB georganiseerde competitie en wordt er elke vrijdagavond met veel plezier en inzet onder leiding van de bezielende leiding van enkele trouwe vrijwilligers getraind (voor de winterstop gebeurt dit bij DETO Twenterand en na de winterstop op het kunstgras van DOS’37).

 

De letter G staat niet voor ‘gehandicapten’ zoals vaak wordt gedacht. Voordat de G-categorie er was, liepen de voetbal categorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen in de jaren tachtig er een nieuwe categorie bij kwam kreeg deze automatisch de letter G, de volgende letter van het alfabet. De letter G staat voor ‘Geïntegreerd voetbal’. Tegenwoordig wordt ook de term ‘Passend voetbal’ veel gebruikt.

 

“Passend voetbal, want voetbal is voor iedereen…!”

 

Passend voetbal is bedoeld voor kinderen en (jong) volwassenen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zijn of haar plek (nog) niet heeft gevonden in het reguliere voetbal. Waar mogelijk worden kinderen voorbereid op (een terugkeer bij) het reguliere voetbal en mocht dit niet mogelijk blijken te zijn dan wordt toch de mogelijkheid geboden om lekker te trainen en wedstrijden te spelen.

 

Tevens kan passend voetbal eraan bijdragen dat de kinderen (en ook de jong volwassenen) een beter zelfbeeld krijgen, betere sociale omgang leren en betere resultaten op school behalen.

 

“Ondanks de dikke nederlaag wordt elk doelpunt gevierd als een overwinning…”

 

Wanneer wordt er getraind?

Zowel de jeugd als de senioren trainen op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur. De trainingen worden gegeven door een vast team van trainers. Ook zullen teambegeleiders zoveel mogelijk aanwezig zijn zodat er altijd voldoende begeleiding is.

 

Spelen wij ook wedstrijden?

Zowel ons jeugdteam als onze 2 seniorenteams doen mee aan de KNVB competitie. Daarnaast spelen wij ook oefenwedstrijden en nemen we deel aan toernooien.

 

 

Wie kan er terecht bij G-voetbal Twenterand?

Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6 jaar kan voetballen bij G-voetbal Twenterand. Er is geen boven leeftijdsgrens. We hebben, zoals reeds aangegeven, zowel jeugd- als seniorenspelers. Beide groepen breiden we graag uit met meer enthousiaste voetballers.

 

 

“Plezier staat altijd bovenaan en iedereen kan sporten op zijn of haar manier…”

 

Iedereen krijgt de mogelijkheid om op zijn of haar eigen niveau te functioneren waarbij we elkaar respecteren. Het draait bij G-voetbal Twenterand om twee dingen: meedoen én plezier hebben

 

 

Goed of minder goed, iedereen moet zich veilig én thuis voelen en uitkijken naar de komende training en wedstrijd. Hier doen onze trainers en teambegeleiders het voor!