GEHAVEND DOS VERSLAAT TITELKANDIDAAT BENNEKOM

Doelpuntenmaker Maarten Slomp bedankt Stef van der Velden voor opnieuw een assist

VRIEZENVEEN – Zaterdag 11 maart 2017 heeft DOS’37 de wedstrijd tegen titelkandidaat Bennekom overtuigend met 2-0 gewonnen. Geplaagd door blessures van een flink aantal basiskrachten moest DOS’37 behoorlijk wat wijzigingen aanbrengen in de opstelling. De jeugdige vervangers lieten zich van hun beste kant zien, wat vertrouwen geeft voor de toekomst van DOS’37. Op basis van een perfecte wedstrijdmentaliteit en de betere kansen, was op de overwinning niets aan te merken!

 

door Harold Schreur

 

Ziekenboeg
DOS’37 kampte voor deze wedstrijd met maar liefst zes geblesseerde spelers en een schorsing en begon dus flink gehavend tegen kampioenskandidaat Bennekom. Dennis Boshoeve, Wietse van ’t Spijker, Simon Baysoy, Esra Bolte, Wout Kikkert en Stefan Huiskes waren geen van allen beschikbaar, terwijl Stijn Kuiper de hele week ziek was. Eén van de vervangers was A-junior Maarten Slomp die zijn debuut in de basis mocht maken als rechtsbuiten en de talentvolle dribbelaar kan terugkijken op een meer dan goed debuut.

 

Waardige tegenstander
DOS’37 liet vanaf het begin zien een volwaardige tegenstander te zijn van de titelkandidaat en met name in de eerste twintig minuten was er volop dreiging voor het doel van Bennekom. De verdediging moest regelmatig ingrijpen om de aanvallers van DOS’37 geen kans te geven om te scoren. Pas na twintig minuten was er een kans voor Bennekom, een kopbal recht alleen voor de keeper ging gelukkig voor de DOS-aanhang rakelings over. Dat was ook het moment dat Bennekom meer grip op de wedstrijd kreeg, niet dat hieruit kansen ontstonden, maar het spelbeeld werd wel anders. Op slag van rust was het nog een keer DOS’37 die dreigend naar voren kwam, maar de goede actie en voorzet van Stef van der Velden kon niet tot doelpunt worden verwerkt.


Verdiende voorsprong

Na rust moest DOS’37 direct Douwe Koebrugge vanwege een blessure vervangen door de niet geheel fitte Stijn Kuiper. Nog een mutatie dus in de DOS-verdediging, waar op dat moment alleen Jochem Oude Booijink nog als vaste waarde gold. Maar gelegenheidsrechtsback Maarten Smit en Danny Kikkert, centrale verdediger uit het tweede elftal, voetbalden een prima solide wedstrijd.Het spelbeeld werd niet veel anders, DOS’37 bleef goed meevoetballen en Bennekom was wel wat meer in balbezit, maar creëerde geen enkele kans. DOS’37 daarentegen was continu dreigend vanuit de omschakeling. In de 66e minuut stuurde Lennard Mulderij met een prachtige pass Maarten Slomp in de vrije ruimte. Maarten liep richting het doel en in het 16 meter gebied werd zijn standbeen onderuit gehaald, waarna de scheidsrechter duidelijk was en een strafschop toewees aan DOS’37. Een klus voor Tom Hegeman, die niet twijfelde en de strafschop onberispelijk binnen schoot, 1-0 en zeker niet onverdiend!

 

Controle
Bennekom begon wat meer aan te dringen, maar de gehele ploeg van de geel-zwarten bleef kort op de tegenstander zitten en gaf hen geen enkele mogelijkheid om een aanval op te bouwen. Bennekom zocht tevergeefs wat meer de lange bal en vergat daarbij te voetballen en had moeite met de grasmat. Verwend met kunstgras is dat soms omschakelen, maar goed, ook dat is voetbal. Waar Bennekom nauwelijks kansen kreeg, was het DOS’37 dat goed controleerde en er steeds gevaarlijk uitkwam. Een mooie uitval via Maarten Smit werd net niet afgerond en het was Maarten Slomp die in zijn eentje langs drie verdedigers slalomde en oog in oog met de keeper helaas niet wist af te ronden. In de 84e minuut was het dan wel raak, de sterk spelende Stef van der Velden passeerde in het strafschopgebied een aantal verdedigers en bediende Maarten Slomp op maat en die zorgde voor de 2-0. De wedstrijd was gespeeld en Bennekom geloofde niet in een Barcelona-wonder. DOS’37 kon nog uitlopen naar 3-0, maar Tom Hegeman miste voor een leeg doel, na alweer een mooie pass van Stef van der Velden.

 

Talenten
In de laatste minuten liet Philip Agteres nog twee spelers debuteren, de eerstejaars A-junior Stan Tempert verving zijn teamgenoot Maarten Slomp en tweede elftalspeler Simon Dubbink kwam er in voor Lennard Mulderij. Een mooie waardering voor de uitstekende inzet tijdens de trainingen van deze twee spelers en een goed signaal dat jong talent bij DOS’37 de kans krijgt om door te breken. Wat goed is, komt snel! De eindstand bleef 2-0 en DOS’37 blijft hiermee naar boven kijken!

 

Opstelling DOS’37 : Nitert (k), Kikkert, Koebrugge (47. Kuiper), Oude Booijink, Smit, J. Mulderij, L. Mulderij (A) (86. Dubbink), Meier, Van der Velden, Slomp (86. Tempert), Hegeman

 

Scoreverloop: 66. 1-0 Hegeman,  84.  2-0 Slomp.

 

Scheidsrechter: Jurjen Kaper uit Groningen

 

Gele kaarten: Kikkert, Smit

 

Toeschouwers: 300