Even voorstellen…Tonny van der Cozijne

Stap 1: Verkiezingsbelofte ingelost.
Stap 2: “wat muk doon dah?”.

En dan komt de aap uit de mouw. Ik dacht dat ik in het eerste mocht spelen. Niet dus…

Mijn naam is Tonny van der Cozijne. Getrouwd met Jacolien en samen hebben we twee kids: Kas (16) en Lynn (14). Wij wonen sinds 2007 in Vriezenveen en daarvoor heb ik 40 jaar in Nijverdal gewoond. Als kind heb ik eerst gevoetbald bij SVVN en toen ben ik overgestapt naar Hulzense Boys. Mijn pa blij; “wat dooj toch bie die gruun!”. Hij was vanaf de oprichting bij Hulzense Boys en was blij dat ik bij zijn cluppie ging spelen. Ik moest dan wel wat verder fietsen, maar dan had je de warming-up al te pakken. Ik heb er tot mijn 16e gevoetbald, volgens mij.

Er kwam een periode dat ik tennis wel leuk vond en Hulsen achter mij liet. Totdat ik in ’98 met Twentefans van Eversberg, DES, Hulzense Boys en wat clublozen gezellig met de trein naar de thuiswedstrijden van Twente ging. Twee keer met elkaar de busreizen naar de bekerfinales georganiseerd en toen vonden ze bij Hulsen het wel welletjes. Als je dan toch weer tot je nek in de voetbal zit, dan kun je beter ook weer lid worden bij Hulsen. Beetje voetballen en een aantal seizoenen leider van het derde. Tot de verhuizing naar Vriezenveen ben ik lid geweest bij Hulzense Boys. Toen een hele tijd niets en in 2014 weer tennis, in dit geval bij TC Vriezenveen.

Van 2014 tot maart 2018 heb ik in de gemeenteraad gezeten voor D66. Een leerzame periode en een haat-liefdeverhouding eraan overgehouden met de politiek. Leerzame les: alle politiek is lokaal! In de nadagen van mijn raadslidmaatschap heb ik de belofte gedaan, dat als ik niet meer in de raad kom, dat ik wel wat bij DOS wil gaan doen. Deze belofte heb ik standgehouden en ik vermaak me prima bij deze club.

Sportieve groet,

Tonny van der Cozijne