ELTHETO GROTE WINNAAR SCHOOLVOETBAL 2017

De schoolvoetbalkampioenen 2017 van Twenterand regio 9, Eltheto meisjes 1 & Eltheto jongens 1

VRIEZENVEEN Donderdagavond straalden een kleine zestig basisschoolkinderen, boven op het prachtige balkon van voetbalvereniging DOS’37. Bij het jongenstoernooi, vielen de nummers 1 t/m 4 in de prijzen, waarbij de teams het balkon mochten betreden en de kampioenen zich lieten toejuichen door de honderden supporters beneden op het grasveld. Een ware balkonscène dus! Het was werkelijk een prachtig gezicht en een absolute hoogtepunt van het tweedaagse voetbalevenement.
Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de Vriezenveense en Westerhaarse scholen uit Twenterand, stond weer op de agenda en DOS’37 mocht dit jaar het toernooi organiseren. Het toernooi is vlekkeloos verlopen, mede dankzij de medewerking van de in totaal 64 vrijwilligers, van kantinepersoneel en parkeerwachters en neutrale scheidsrechters en grensrechters tot de organisatie toe!

De deelnemende scholen uit Twenterand regio 9

Meisjestoernooi
Woensdagmiddag stond het schoolvoetbaltoernooi volledig in het teken van het meisjesvoetbal. Dit toernooi, welke op zes halve velden werd gehouden, kende in totaal 38 wedstrijden. In de kruisfinales wonnen de teams van Eltheto 1 en Fontein Hoofdweg 2 van respectievelijk Fontein Hoofdweg 1 en Rehoboth 1, waardoor twee laatstgenoemde teams moesten strijden om de derde plaats. Deze werd een prooi voor de meiden van Fontein Hoofdweg 1, waardoor Rehoboth 1 de beker voor de vierde plaats in ontvangst kon nemen. De finale tussen Eltheto 1 en Fontein Hoofdweg 2 werd afgetekend gewonnen door de meiden van Eltheto 1 met maar liefst 4-0. Jeugdvoorzitter Gerben Bosboom van DOS’37 reikte de bekers uit aan de vier winnende teams en bedankte de vele vrijwilligers van DOS’37.


De eindstand van het meisjestoernooi:

 1. Eltheto 1
 2. Fontein Hoofdweg 2
 3. Fontein Hoofdweg 1
 4. Rehoboth 1
 5. Shalom 1
 6. Fontein Oranjestraat 1
 7. Fontein Oranjestraat 2
 8. St. Antonius 1
 9. Weemewereld 1
 10. Eltheto 2
 11. Shalom 2
 12. Regenboog 1

 

De meiden van Eltheto 1

Jongenstoernooi
Tegen het begin van de avond was het de beurt aan de jongensteams van de basisscholen, die op donderdagavond een vervolg aan de poulewedstrijden gaven. Zij werkten in totaal 42 poulewedstrijden af op vijf speelvelden
De jongens speelden op donderdagavond tevens hun kruisfinalewedstrijden en werd er voor een kleine 1000 belangstellenden, zeer fanatiek richting de halve finales, troostfinales en de grote finale toegewerkt. De kruisfinales leverden twee wedstrijden op tussen respectievelijk Eltheto 1 tegen St. Antonius 1 en Shalom 1 tegen Rehoboth 1. Dat de teams onderling weinig voor elkaar onder deden, blijkt uit de uitslagen. Eltheto 1 won met 1-0 en Shalom 1 won met 2-1, waardoor St. Antonius 1 en Rehoboth 1 streden om de 3e plaats, welke een prooi werd voor St. Antonius 1, middels een 1-0 overwinning.
De uiteindelijke finalisten werden dus Eltheto 1 en Shalom 1. Na een doelpuntloos gelijkspel, moesten in deze finale de strafschoppen de beslissing brengen. Met 5 om 4 benutte strafschoppen werden de spelers van Eltheto 1 als winnaars gekroond, waarna de spelers op het balkon helemaal uit hun dak gingen.


De eindstand van het jongenstoernooi:

 1. Eltheto 1
 2. Shalom 1
 3. St. Antonius 1
 4. Rehoboth 1
 5. Fontein Hoofdweg 1
 6. Fontein Hoofdweg 2
 7. Weemewereld 1
 8. Regenboog 1
 9. Shalom 2
 10. Eltheto 2
 11. Blokstoeke 1
 12. De Bron 1
 13. Fontein Oranjestraat 1
 14. De Pölle 1

 

De jongens van Eltheto 1

Regiofinales
Eltheto is dus de grote winnaar geworden van het gemeentelijk schoolvoetbaltoernooi regio 9 in Twenterand, met zowel het kampioenschap bij de meisjes als bij de jongens. De beide teams van Eltheto, spelen dit jaar hun regiofinale op woensdag 10 mei 2017 in Enschede. Zowel de jongens als de meisjes spelen dan op het sportpark van Zuid-Eschmarke en/of De Tubanters.
Bij deze regiofinales plaatsen de nrs 1 en 2 jongens (11-tallen) en de nrs 1 en 2 meisjes(7-tallen) zich voor de halve finales Schoolvoetbal 2017 van het KNVB district Oost.
Deze halve finales Schoolvoetbal worden op woensdag 24 mei 2017 bij VSCO‘61 uit Oosterwolde (Gld) gespeeld.
De winnende teams (zowel bij jongens als meisjes) mogen daarna op zaterdag 3 juni 2017 op de districtsfinaledag KNVB Oost bij LONGA‘30 te Lichtenvoorde uitkomen tegen winnaars van de andere halve finales.
De landelijke finale is woensdag 21 juni 2017 op het KNVB Sportcentrum in Zeist, tegen de overige districtskampioenen om het landskampioenschap Schoolvoetbal 2017..


Organisatie dik tevreden
De toernooicommissie van DOS’37, bestaande uit Martin Vos, Henk-Jaap Eshuis en Marcel Braamhaar, kan terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement en zij zijn dan ook meer dan tevreden hoe alles is verlopen, mede dankzij de vele vrijwilligers van DOS’37. In totaal namen er maar liefst 335 kinderen deel aan het megatoernooi, werden er 98 wedstrijden afgewerkt en konden de arbitrale trio’s in totaal 270 doelpunten noteren.
DOS’37 wenst de kampioenen van Eltheto enorm veel succes en bovenal zeer veel plezier tijdens de regiofinales!