Eerste punten voor DOS’37

screenhunter_896-sep-18-11-49

Marc Meier


VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 in haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen, tegen De Esch uit Oldenzaal met 1-0 gewonnen en hiermee de eerste punten van het seizoen binnengehaald. In een onrustige wedstrijd met veel balverlies en een aantal hachelijke momenten, was het doelpunt van Stef van der Velden in de 8e minuut voldoende voor de overwinning.

door Harold Schreur ©


screenhunter_900-sep-18-17-48

Keeper Julian Bakker

Debutant
DOS’37 begon de wedstrijd op een perfecte grasmat en onder goede voetbalomstandigheden met een nagenoeg fitte selectie. Het was echter De Esch die vanaf de aftrap het initiatief had, wat gelijk leidde tot een aantal kansen voor het doel van Julian Bakker.  De debutant in het eerste elftal van DOS was bij de les en redde DOS hiermee van een vroege achterstand.
Het eerste aanvalsmoment van DOS leidde tot een corner, in de scrimmage die daaruit ontstond was het Stef van der Velden die het hoofd koel hield en de 1-0 voorsprong liet aantekenen.

screenhunter_899-sep-18-17-46

Doelpuntenmaker Stef van der Velden (10)

Gelukkig
Het spel bleef ondanks de vroege voorsprong onrustig en in het eerste half uur wist de Esch vanuit een gesloten organisatie continue kansen te creëren. Gelukkig voor DOS was het de lat of Julian Bakker die de mogelijk verdiende gelijkmaker van De Esch wist te voorkomen. Na het eerste half uur kwam DOS beter in de wedstrijd en kreeg het zelf ook enkele mooie kansen en had Lennard Mulderij na een mooie één twee met Stef van der Velden de 2-0 kunnen maken.

screenhunter_902-sep-18-17-52

Tom Hegeman

Onrustig
De tweede helft ging van start en het spel bleef onrustig, met dat verschil dat ook de Esch niet meer in staat was om dichterbij het doel van DOS te komen. Het spel begaf zich voornamelijk op het middenveld en de vrije ruimten werden niet of nauwelijks gevonden. De enige aanvalsmomenten waren een aantal cornerballen voor beide doelen, maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dit niet of nauwelijks. DOS’37 koesterde de voorsprong en wist dit tot het einde vol te houden.

screenhunter_901-sep-18-17-49

Dennis Boshoeve

Vertrouwen
De eerste punten zijn binnen en dat moet vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd en die volgende wedstrijd is opnieuw een derby, uit bij Vroomshoopse Boys, uiteraard hopen wij op veel publiek om ons team aan te moedigen.

screenhunter_898-sep-18-17-44

Simon Baysoy

DOS’37 1 – De Esch 1 : 1-0 (1-0)

 

Doelpunt : 8′   1-0 van der Velden

 

Arbitraal trio KNVB : W. Smit, R.M. Maessen, J.H.A. Kleine Koerkamp

Gele kaarten: J. Mulderij, Koebrugge

 

Toeschouwers: 254

Opstelling DOS’37: Bakker (k), Koebrugge, Boshoeve (A), Oude Booijink (71. Kikkert), Baysoy, J. Mulderij, L. Mulderij, Smit, Huiskes (46.Meier), van der Velden (81. Slomp), Hegeman