DOS’37 wint een punt in Kampen

Hard werkend DOS’37 sleept een dik verdiend punt uit de strijd tegen KHC in Kampen


Na een gelijk opgaande eerste helft met meerdere kansen aan beide zijden was de ruststand 1-1. Vlak na rust kwam KHC al op een 2-1 voorsprong met een geweldig afstandsschot. Direct daarna moesten de DOS-sers echter verder met 10 man i.v.m. een rode prent voor Jaap Mulderij. De hard werkende DOS-sers toonden veerkracht en kregen loon naar werken. Boshoeve maakte de terechte gelijkmaker en DOS’37 sleepte hiermee een dik verdiend punt uit de strijd.

DOS’37 dat het moest doen zonder de basiskrachten Oude Booijink (blessure) en Lennard Mulderij (werk). Zij werden vervangen door Bove en Oude Lashof en DOS’37 kwam al snel onder druk te staan. Het gevaar kwam met name van de technisch begaafde rechter aanvaller Luhukay die de nodige problemen veroorzaakte voor het DOS-doel.
In de 4e minuut was het ook al direct raak voor KHC. Luhukay zette de bal vanaf de rechter vleugel voor het doel waar de sterke de Lange met een halve omhaal de bal fraai langs keeper Bakker in het doel werkte. Enkele minuten later had DOS zo maar weer gelijk kunnen komen. Eerst verdween een vrije trap van Wennink met een rare stuit maar net over de lat en even later durfde de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen voor een gemaakte handsbal in de 16 meter bij KHC. Na 19 minuten voetballen maakte KHC een tweede doelpunt. Wederom een aanval over hun rechter kant maar de voorzet werd door de Lange ingekopt vanuit buitenspelpositie. De neutrale assistent gaf daarvoor terecht een afwijzend vlagsignaal.
Even later leek KHC toch de tweede treffer te gaan maken. Het was weer Luhukay die met enkele fraaie bewegingen de DOS-defensie in de luren legde. De ervaren Boshoeve stond echter op de goede plaats en wist op de doellijn redding te brengen.

Na deze stormachtige fase van KHC wisten de geel-zwarten toch de zaken wat beter onder controle te krijgen en kwam er een periode waarin DOS zich al voetballend wat meer overwicht wist te verschaffen. Het was even later weer Boshoeve die van zich liet horen. Uit een cornerbal ontving hij de bal maar knalde deze op de buitenkant van de paal van het KHC doel.
Bij een volgende aanval van DOS was het de veelvuldig opkomende Smit die de bal over rechts voor het doel bracht. Er werd vervolgens teruggelegd op Jaap Mulderij die zijn harde pegel helaas door keeper Bruins ternauwernood gekeerd zag.
Vlak voor rust wisten de DOS-sers de stand dan toch weer gelijk te trekken. Wederom Smit zette de bal voor het doel waar ditmaal Meier de bal onder controle wist te brengen en onberispelijk de gelijkmaker binnenschoot. Deze 1-1 was tevens de ruststand.

Na rust was het wederom KHC dat scherper begon. Na 2 minuten spelen schoot Alp van KHC de bal van een meter of 35 over de iets te ver voor zijn doel staande keeper Bakker strak in de kruising. Gewoon een schitterend doelpunt.
Dan weer 2 minuten later leek het vonnis zich te voltrekken voor DOS’37. Jaap Mulderij zette een hele stevige tackle in op het middenveld en kreeg daarvoor een rode prent van de scheidsrechter gepresenteerd. Bij een 2-1 achterstand en met nog zo’n 40 minuten te gaan leek het een hele vervelende middag te gaan worden. De 10 DOS-sers rechtten echter hun rug en stroopten de mouwen nog eens flink op. Met een stevige dosis vechtlust werkten de geel-zwarten naar eerherstel. Na een half uur spelen in de tweede helft is het eerst Wennink die vanaf links de bal op de kruising schoot en even later Meier die enkele meters voor het doel de bal leek binnen te koppen. Doelman Bruins wist echter op onnavolgbare wijze de bal uit het doel te slaan. Ook KHC kreeg in deze fase de nodige mogelijkheden maar keeper Bakker stond zijn mannetje en pareerde enkele keren knap. Het was voor de neutrale toeschouwer een mooie pot voetbal om naar te kijken. Ongeveer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd lukte het dan toch. Een hoekschop van Smit werd door Boshoeve hard in het dak van het doel geknald en maakte daarmee de verdiende gelijkmaker voor de geel-zwarten.

In de resterende speelminuten waren er zelfs nog mogelijkheden om 3 punten te stelen maar ook de thuisploeg kreeg daarvoor nog mogelijkheden. Uiteindelijk bleef de 2-2 stand na zo’n 95 minuten spelen als eindstand op het bord staan. De gehele wedstrijd overziende een terechte uitslag maar welke voor de Vriezenveners op dat moment wel als een overwinning aanvoelde.