DOS’37 VERSLAAT SVZW EN HEEFT BLIK WEER NAAR BOVEN

Foto: Jeroen Tempert © ; Tekst: Harold Schreur ©

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de derby tegen SVZW met 1-0 gewonnen. Geplaagd door blessures van een aantal basiskrachten moest DOS enigszins improviseren in de opstelling. Voetballend was SVZW duidelijk de betere ploeg maar DOS wist met een perfecte wedstrijdmentaliteit en meer dan 100% inzet uiteindelijk toch deze wedstrijd te winnen. Een prestatie om trots op te zijn!!!

 

Blessuregolf
DOS begon de wedstrijd met maar liefst vier geblesseerde spelers, Dennis Boshoeve, Wietse van het Spijker, Douwe Koebrugge en Stefan Huiskes waren allemaal niet beschikbaar. Gelukkig zijn de laatste twee op de weg terug en hebben beiden gisteren 45 minuten meegespeeld in het tweede elftal. Één van de vervangers was Stijn Kuiper die zijn debuut in de basis mocht maken als rechtsback, hij kan terugkijken op een meer dan goed debuut.

 

Discipline
Het was SVZW die in het eerste half uur liet zien dat zij over een goede selectie beschikken, vlot combinerend zochten zij de aanval en DOS had het in deze fase moeilijk. Gelukkig voor DOS was de eindpass of het schot op doel bij SVZW niet nauwkeurig genoeg zodat de stand 0-0 bleef. Het was in die fase vooral meer tegenhouden, al moet gezegd worden dat de hele ploeg dit zeer gedisciplineerd uitvoerde en DOS bleef loeren op de counter zonder dat dit direct grote kansen opleverde.

 

Meier of Oude Booijink?
In de dertigste minuut krijgt DOS op zo’n 20 meter van het doel een vrije schop en met specialist Jochem Oude Booijink in de selectie zijn dit directe doelkansen. Het eerste schot belandde in de muur, door te vroeg inlopen van de SVZW-spelers. De tweede poging ging snoeihard op doel en keeper Beukenveld moest dan ook de bal loslaten. De enige die doorliep op de bal was Marc Meier en hij schoot de bal binnen. Achteraf gaf Marc eerlijk toe dat de bal waarschijnlijk al over de lijn was en het doelpunt aan Jochem kan worden toegeschreven. Hoe dan ook 1-0 voor DOS’37. Het laatste kwartier van de eerste helft leek op het eerste half uur, veel balbezit voor SVZW en een DOS dat georganiseerd bleef spelen. In tegenstelling tot het eerste half uur leverde deze fase niet of nauwelijks kansen op.

 

Goed gevoel
Na rust een zelfde beeld, SVZW is volop in balbezit en zet continue druk op de DOS-verdediging. Met een uitstekend keepende Patrick Nitert op doel werden al deze pogingen teniet gedaan. In de 60e minuut bracht Philip Agteres, A-junior Maarten Slomp in de ploeg voor spits Stef van der Velden met de opdracht om de opbouw van SVZW te verstoren. De wedstrijd hobbelde langzaam voort en er werd hard gestreden door de hele ploeg. DOS kreeg ook steeds meer mogelijkheden om de wedstrijd uit te counteren. Dat liet de ploeg na, waarschijnlijk doordat het gedisciplineerde spel teveel kracht vroeg van de ploeg. Wel ontstond het gevoel dat er vandaag daadwerkelijk gewonnen kon worden.

 

Groot feest
In de 81e minuut was het Lennard Mulderij die geblesseerd het veld moest verlaten, hij werd vervangen door Esra Bolte en in de slotfase was het Wout Kikkert die met een ingreep in het strafschopgebied geblesseerd raakte, hij werd vervangen door Danny Kikkert. In de allerlaatste seconde was het SVZW die nog eenmaal de bal diep in de 16 bracht. Dewi Perik schoot in kansrijke positie echter over en het was uiteindelijk na circa 95 minuten dat de uitstekend leidende scheidsrechter van Dijk de wedstrijd beëindigde. Een meer dan mooie overwinning op SVZW, voor DOS betekent dit dat het SVZW op 1 punt nadert op de ranglijst al heeft SVZW nog wel een wedstrijd tegoed. Na afloop was het een groot feest met live muziek in de DOS-kantine, met volop mensen zowel uit Wierden als van DOS zelf. Een mooie manier om een derby af te sluiten!

 

Opstelling DOS’37:
Nitert (k), W. Kikkert (89 D. Kikkert), Kuiper, Oude Booijink, Baysoy, J. Mulderij, L. Mulderij (A) (81. Bolte), Meier, Van der Velden, (60. Slomp), Smit, Hegeman

 

30. 1-0 Oude Booijink

 

Gele kaart: Geen

 

Toeschouwers: 650