DOS’37 verliest van SDV Barneveld

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de eerste competitiewedstrijd tegen SDVB met 2-1 verloren. Na een goed begin van DOS-zijde was het SDVB dat de score opende, vlak daarna was het Lennard Mulderij die de gelijkmaker aantekende. Beide ploegen bleven de aanval zoeken tot aan de rust. Na de rust was het SDVB dat het spel naar zich toetrok en na een aantal grote kansen te hebben gemist kwam dan toch de voorsprong voor SDVB. In het slotakkoord was DOS ondanks wat druk naar voren niet bij machte dit om te zetten in een doelpunt. SDVB won dan ook verdiend met 2-1.

 

DOS’37 begon de wedstrijd onder prima voetbalomstandigheden op een prachtige grasmat. Aan DOS zijde een tweetal blessures, te weten Danny Oude Lashof en Jochem Oude Booijnk, de laatste nam wel plaats op de bank. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met het overlijden van SDVB lid en gouden speld drager de heer Ben van Losenoord en aan DOS zijde werd ons erelid de heer Henk Fikkert herdacht, die tijdens de vakantieperiode was overleden.

 

Het was dan ook DOS dat gelijk het initiatief nam, zoals de gehele voorbereiding met volop focus op de aanval dat resulteerde in een aantal mogelijkheden en corners. Toch was het SDVB dat in de 12e minuut min of meer uit het niets op voorsprong kwam. Ricardo Mengerink kon vrij op komen en wist Rob Knul te bereiken die de 1-0 kon aantekenen. DOS was niet aangeslagen en bleef samen met SDVB de aanval zoeken. In de 18e minuut was er een prachtige crossbal van Martijn Olde Olthof die Andrej Pilic wist te bereiken en hij kopt de bal door op Lennard Mulderij die met een prachtige lob de gelijkmaker scoort, een meer dan prachtig doelpunt. Tot aan de rust bleven beide ploegen aanvallen en kansen/mogelijkheden krijgen. Gescoord werd er echter niet meer.

 

In de tweede helft was SDVB duidelijk de betere ploeg, DOS moest terug en het was aan prachtig keeperswerk van Julian Bakker te danken dat het nog lang een gelijke stand bleef. Een aantal grote kansen werden er door SDVB gemist waardoor DOS mocht blijven hopen op in ieder geval een punt. Trainer Jochem de Weerdt besluit dan ook om een dubbele wissel toe te passen om toch weer meer grip op de wedstrijd te krijgen, zowel Stef van der Velden als Jochem Oude Booijink namen plaats in het elftal. Beide waren koud in het veld toen SDVB alsnog wist toe te slaan en was het Rob Knul die uit een afgemeten voorzet vallend met het hoofd onhoudbaar wist in te koppen. Met beide wissels kwam DOS wel meer naar voren maar tot grote kansen leidde dit niet. Slordig balverlies en net niet afgemeten voorzetten zorgde er voor dat SDVB eigenlijk niet in gevaar kwam. Sterker het was SDVB die de betere kansen bleef houden. Gescoord werd er niet meer en na 5 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter De Boer uit Harderwijk af en gingen de punten naar SDVB.

 

Volgende week speelt DOS uit tegen Go Ahead Kampen. Een mooie kans om zich te revancheren, uiteraard hopen wij op veel publiek om ons team aan te moedigen.

 

Opstelling DOS’37 Bakker (k), Kuiper (83. Kemp), Boshoeve, Olde Olthof (64. Oude Booijink), Smit, J. Mulderij (C), L. Mulderij, Meier, Wennink (64. Van der Velden), Bove, Piljic

  1. 0-1 Knul 18.           1-1          Mulderij 64.           1-2          Knul