DOS’37 VERLIEST OPNIEUW MATIGE KANAALDERBY

VRIEZENVEEN – DOS’37 heeft in de kanaalderby tegen Vroomshoopse Boys voor de tweede keer dit seizoen het onderspit moeten delven. Na een zeer povere wedstrijd van beide zijden waren het de Boys die uiteindelijk aan het langste eind trokken met een 1-2 eindstand.

 

door Dinant Pas ©

 

Na een indrukwekkend in memoriam en aansluitend een minuut stilte in verband met het overlijden van DOS-icoon Henri Dasselaar, werd er rond 14:45 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter de Boer uit Harderwijk en zijn assistenten Wannet en Koenderink. De eerste helft ging behoorlijk gelijk op en kenmerkte zich door matig spel van beide partijen, toch waren het de Boys die na 26 minuten op voorsprong kwamen door een treffer van Ton Kunst. Met deze stand gingen de ploegen de rust in.

 

Na de rust leek de wedstrijd eindelijk wat meer op een derby en werd de strijd wat fanatieker. DOS begon aanzienlijk feller en wist zich een aantal kansen te creëren, maar kwam echter niet tot scoren. Mede door het zwak optredende arbitrale trio ontstonden er steeds meer irritaties in het veld. In de 61e minuut krijgt Simon Baysoy dubieus rood van de scheidsrechter op aanwijzing van assistent Wannet en moet DOS verder met 10 man. In de 65e minuut verlaat van der Velden het veld en wordt Huiskes ingebracht, DOS is met 10 man de gevaarlijkste ploeg. Na het missen van een enorme kans van Smedema scoort DOS in de tegenstoot de 1-1, Hegeman legt breed op Smit en deze schiet de bal onberispelijk binnen. De strijd gaat behoorlijk gelijk op tot aan de 87e minuut, er wordt een vermeende handsbal geconstateerd door de zwak leidende scheidrechter en er volgt een strafschop. Deze wordt door wordt door Ernst Jan Heideman keurig verzilverd en de 1-2 eindstand is daarmee een feit. De Boys blijken wederom een moeilijk te verslaan collectief en de punten gaan mee in de tas naar Vroomshoop.

 

Opstelling DOS’37: Nitert, Koebrugge, Oude Booyink, Smit, Baysoy, Kuiper, van der Velden (65’ Huiskes), Hegeman, L. Mulderij, J. Mulderij, Meier.