DOS’37 verliest de derby van DETO

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 voor de tweede keer dit seizoen de derby tegen DETO verloren. In een wedstrijd waar voor de ranglijst niet veel meer op het spel stond, was het DOS dat na 13 minuten op voorsprong kwam. DETO kwam echter na 20 minuten langszij en scoorde direct na de rust de 1-2. Hoewel op basis van het spelbeeld een gelijkspel mogelijk de meest logische uitslag zou zijn geweest, was het DETO die de meeste aanspraak op de winst mocht maken.

 

Het was al vroeg druk op het sportpark het Midden waarbij DOS er alles aan gedaan had, om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Voordat er gevoetbald kon worden, werd allereerst Jaap Mulderij gehuldigd voor 250 officiële gespeelde wedstrijden in het eerste elftal van DOS’37 (competitie- en bekerwedstrijden), iets om als club meer dan trots op te zijn!!!

 

Maar om kwart voor drie werd er dan ook uiteindelijk gevoetbald. In de eerste paar minuten had DOS het initiatief, maar daarna speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld, waarbij het leek dat DETO wat gemakkelijker voetbalde. In de dertiende minuut is het DOS dat een vrije trap kreeg en de mooie voorzet van Nick Wennink werd netjes met het hoofd teruggelegd door Martijn Olde Olthof, zodat het voor Jochem Oude Booijink eenvoudig was om de 1-0 aan te tekenen. DOS kon deze voorsprong echter niet vasthouden en nadat Kevin Aman en Hans Matti zich gemakkelijk konden vrijspelen, was het Frank Smit die de gelijkmaker aantekende, 1-1. In het laatste kwartier is het DOS dat wat meer het initiatief had en met name onder aanvoering van Stef van der Velden de meeste dreiging had. Een tweede goed ingestudeerde vrije schop werd door Stef maar net voorlangs geschoten en vlak voor rust ging een uithaal van Stef maar net over het DETO-doel.

 

Na rust was het in de 48e minuut bij de eerste de beste kans van DETO gelijk raak! Het was verdediger Koen Fleer die gemakkelijk vrij kon komen en hoewel er een duidelijke overtreding aan vooraf ging, door mocht gaan en hij kon de 1-2 binnenschieten. Vanaf dat moment liep DOS achter de feiten aan…!

 

DETO had in de tweede helft veel beter de aanvoer richting Stef van der Velden afgeschermd en kon verder rustig achterover leunen en er telkens gevaarlijk uitkomen via de omschakeling. DOS probeerde het wel maar in tegenstelling tot vorige week, zat er minder lijn in het spel van DOS waardoor er nauwelijks grote kansen ontstonden.

DETO vergat maar één ding, om de aanvallen zorgvuldig uit te spelen, zodat DOS continu nog in de race bleef.

 

In de laatste tien minuten ging DOS nog wat meer opportunistisch spelen, maar kwam niet verder dan een aantal hachelijke situaties in de doelmond en was niet in staat om vanuit de scrimmage de gelijkmaker aan te tekenen.

 

DETO mag zich dan ook dit seizoen de kampioen van Vriezenveen noemen. Voor DOS rest niets anders dan de komende wedstrijden lekker uit te spelen en kan zich alvast richten op het volgende seizoen.

 

DETO kan ook de competitie uitspelen en zich voorbereiden op de nacompetitie. Het is dus nog even afwachten of de Vriezenveense derby ook volgend seizoen gespeeld gaat worden.

 

Na afloop werd in goede sfeer de wedstrijd tussen DETO- en DOS-supporters geëvalueerd. Veel publiek en een mooie verbroedering tussen geel en rood! Het bleef dan ook lang onrustig aan de gele zijde van het sportpark ’t Midden!

 

Opstelling DOS’37
Bakker (k), Kuiper (78. Boshoeve), Oude Booijink (A), Olde Olthof, Smit, J. Mulderij, L. Mulderij (88. Kemp), Wennink, Bove Meier, Van der Velden

 

13.           1-0          Oude Booijink
19.           1-1          Smit
48.           1-2          Fleer

 

Toeschouwers: 1650