DOS’37 speelt gelijk tegen koploper Flevo Boys

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 in de wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper Flevo Boys met 1-1 gelijk gespeeld. De eerste helft lag het spel meer bij Flevo Boys en speelde DOS afwachtend en probeerde er met speldenprikken uit te komen. In de tweede helft opent Flevo Boys de score en kwam DOS meer uit zijn schulp en speelde met veel meer bravoure naar voren. Twintig minuten voor tijd kwam dan ook de verdiende gelijkmaker op het bord. In het resterende deel van de wedstrijd kreeg DOS nog wel wat kansen maar werd er niet meer gescoord.

 

In de eerste helft van de wedstrijd gebeurt er niet veel, DOS laat Flevo Boys het spel maken maar zij weten niet goed om te gaan met de geboden ruimte en veel verder dan 20 meter voor het doel komt Flevo Boys dan ook niet op een grote kans voor Timon Rorije in de 32e minuut na. Vlak voor rust krijgen zowel DOS als Flevo Boys een vrije schop net buiten de zestien maar zowel Doufikar namens Flevo Boys als Jochem Oude Booijink van DOS krijgen de bal, als gevolg van goed keeperswerk er niet in.

 

De tweede helft is een heel andere wedstrijd, in de 51e minuut wordt een vrije schop van Arjen Spaan tot doelpunt verwerkt door Flevo Boys. DOS moet er dan ook meer uitkomen en doet dit ook. Met name aan de rechterkant weet Maarten Smit er telkens goed door te komen en DOS weet ook kansen te krijgen. Een kopbal van Lennard Mulderij wordt nog knap tot hoekschop verwerkt door de goed keepende Rosink en keeper Rosink is al gepasseerd door Maarten Smit maar hij krijgt de bal er niet in. Spelers en supporters schreeuwen om een handsbal maar volgens de goed leidende scheidsrechter is het geen handsbal en dus ook geen strafschop. In de 69e minuut is er dan toch de verdiende gelijkmaker. Een afketsende bal van Lennard Mulderij schiet richting het doel, de buitenspel staande Marc Meier blijft er net als vorige week slim van af en in de rebound maakt Stef van der Velden de 1-1. In het restant van de wedstrijd blijft DOS gevaarlijk maar DOS weet niet meer tot scoren te komen en de 1-1 is dan ook een verdiende uitslag.

 

Voor Flevo Boys betekende dit, dat niet zij maar DETO de eerste periode in de wacht sleept en zo helpt DOS met deze uitslag haar buurman op het sportpark het Midden. Goed noaberschap dus en de felicitaties gaan daarmee ook naar DETO.

 

Opstelling DOS’37 Bakker (k), M. Kemp, Oude Booijink (A), Boshoeve, Smit, Olde Olthof, J. Mulderij, L. Mulderij, N. Wennink, Meier, Van der Velden

 

51′ 0-1 Van der Wal,  69′  1-1 Van der Velden

 

Gele kaart: Van der Velden, Mulderij (DOS’37)

 

Toeschouwers: 270