DOS’37 sluit 2016 winnend af in een doelpuntenfestijn

Foto : Jeroen Tempert ©. verdediger Simon Baysoy in aanvallende rol.

door Harold Schreur ©


VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 in de competitiewedstrijd tegen Hulzense Boys met 4-3 gewonnen. In een eerste helft waarin Hulzense Boys zeker in het eerste deel de betere ploeg was, was het DOS dat ging rusten met een 2-1 voorsprong. De tweede helft kwam DOS beter uit de kleedkamer en ondanks de gelijkmaker van Hulzen liep DOS uit naar 4-2. In de slotfase werd het nog spannend door de 4-3 van Hulsen, maar ondanks een aantal kansen bleven de drie punten in Vriezenveen.

Slordig DOS’37
Voorafgaand aan deze wedstrijd was het duidelijk, DOS zou bij winst enigszins afstand kunnen nemen van de onderste plaatsen en wat vaster in de middenmoot komen te staan. Hulsen moest winnen om van de onderste plaatsen weg te komen. Het was Hulsen die van meet af aan liet zien een prima ploeg te zijn voor de eerste klasse, sterk en agressief spelend zetten zij de DOS-verdediging onder druk. DOS speelde slordig en daarmee Hulsen nog meer in de kaart. Nadat Hulsen al enkele keren dreigend voor het doel van DOS was geweest, was het in de 23e minuut Menno Kamphuis die uit de rebound de terechte 0-1 voorsprong wist aan te tekenen. Een wake-up call voor DOS! Zonder veel beter te voetballen begon DOS wel wat meer te realiseren waar het vandaag om ging. De ploeg zette meer druk naar voren en dat resulteerde 5 minuten later in de gelijkmaker van Lennard Mulderij. Doordat het net kapot was aan de achterzijde was er aan Hulsenzijde nog wat onduidelijkheid of het een doelpunt was, maar de goed leidende scheidsrechter Wijma wees gedecideerd naar de middenstip, 1-1! Het net werd direct gerepareerd en DOS en Hulsen gingen verder met voetballen.

Foto : Jeroen Tempert ©. Simon Baysoy opnieuw langs de man.

Slecht spel
Zoals gezegd, zonder goed te spelen maar gelukkig wel wat verder van het eigen doel, probeerde DOS meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de 38e minuut is het dan ook Maarten Smit die naar binnen trekt en schiet tegen de verdediger aan, van Hulsen-kant wordt geroepen dat het niets is, het merendeel van DOS roept wel dat het een strafschop moet zijn, maar de scheidsrechter wuift het weg en de enige die oplet is Lennard Mulderij en met een mooi geplaatst schot de 2-1 binnenschiet! Dit is tevens de ruststand,

Foto : Jeroen Tempert ©. Lennard Mulderij scoorde zijn eerste twee goals van het seizoen.

DOS’37 wil winnen
Na rust komt er een ander DOS uit de kleedkamer, met druk naar voren zet men de Hulsen-defensie onder druk; dat resulteert ook in een aantal mogelijkheden. Dit worden nog geen doelpunten en het is in de eerste aanval Hulsen dat de gelijkmaker via Yilmaz binnenschiet. Een kopbal komt via de paal weer in het spel en Yilmaz kan eenvoudig binnenschieten, 2-2. DOS wil echter winnen en vervangt Wietse van ’t Spijker voor een extra spits, Stef van der Velden. Amper drie minuten in het veld is het Stef die een prachtig doelpunt aantekent, vanuit de draai een hard schot in de korte hoek. 3-2!!!

Foto : Jeroen Tempert ©. Stef van der Velden scoort een prima doelpunt, 3-2.

Belangrijke punten
DOS zet goed door en houdt de verdediging gesloten en in de 84e minuut wordt een aanval over meerdere schijven koelbloedig afgerond door Tom Hegeman. De wedstrijd lijkt daarmee gespeeld.
Het slotakkoord is voor Hulsen, want in de 87e minuut bestraffen zij slordig uitverdedigen bij DOS goed af! DOS maakt het zichzelf in de slotfase extra en onnodig moeilijk en het is aan de verdediging en keeper Julian Bakker te danken dat het geen 4-4 werd. Na 90 minuten was feitelijk alleen het scorebord nog goed zichtbaar voor de toeschouwers. Al met al drie hele belangrijke punten voor DOS.

Foto : Jeroen Tempert ©. Na de invallende duisternis, heeft DOS’37 drie heel belangrijke punten in de pocket!

Volop werk aan de winkel
DOS sluit daarmee de eerste helft van de competitie af met 17 punten, resulterend in een 7e plek. Twee plaatsen te laag ten opzichte van de minimale doelstelling die zij zelf hebben geformuleerd. Kortom nog volop werk aan de winkel voor de tweede helft van het seizoen, met een aantal mooie derby’s (SVZW, Vroomshoopse Boys en DETO – allen thuis!!) in het verschiet!
Na afloop van de wedstrijd werd bekend dat onze huidige hoofdtrainer met ingang van het seizoen 2017/2018 hoofdtrainer wordt van SVZW, de huidige nummer 5 in onze competitie. Wij wensen Philip heel veel succes in Wierden, uiteraard op twee wedstrijden na volgend seizoen!

Opstelling DOS’37 : Bakker (k), Kikkert, Boshoeve (A), Oude Booijink, Baysoy, J. Mulderij, L. Mulderij, Meier, Van het Spijker, (62. Van der Velden), Smit, Hegeman.

Scoreverloop:
23. 0-1 Kamphuis
28. 1-1 Mulderij
38. 2-1 Mulderij
56. 2-2 Yilmaz
65. 3-2 Van der Velden
84. 4-2 Hegeman
87. 4-3 Gecer

Gele kaart DOS’37: Meier, Boshoeve

Toeschouwers: 250..