DOS’37 OPNIEUW DE STERKSTE IN VRIEZENVEENSE DERBY

Vreugde en verdriet in beeld. Foto: Jeroen Tempert.

Opnieuw winst in de derby van Vriezenveen voor DOS’37!!!

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 voor de derde keer op rij de derby tegen DETO weten te winnen. In een wedstrijd waar DETO de eerste 20 minuten even het initiatief had en al snel op voorsprong kwam, was het DOS dat na de gelijkmaker de wedstrijd definitief onder controle kreeg en via 2-1 en 3-1 verdiend op voorsprong kwam. In de slotfase maakte DETO nog wel de aansluitingstreffer en probeerde va banque te spelen. Patrick Nitert hield zijn doel echter schoon met twee mooie reddingen en daarmee was er opnieuw derbywinst voor DOS. Voor DETO is het noodzaak om nog enkele punten te pakken, om in de nacompetitie nog te mogen strijden voor handhaving.

Prachtige entourage bij de Vriezenveense derby. Foto: Jeroen Tempert

Voorprogramma
Al vroeg was het sportpark Het Midden drukbezocht want voorafgaand aan deze wedstrijd was er eerst een mooi voorprogramma. Op het kunstgrasveld moesten beide tweede elftallen ook tegen elkaar spelen en bij winst zou DETO 2 kampioen worden. De wedstrijd eindigde echter in een gelijkspel, uitslag 0-0, dit betekende dat DETO 2 pas volgende week een nieuwe kans krijgt op de titel en DOS 2 zeer goede zaken deed in de reserve eerste klasse KNVB. Naast veel publiek bij het tweede elftal hield Benno Schildkamp voor sponsoren en relaties van beide clubs een meer dan boeiende lezing over voetballend ondernemen. Goed om te zien dat beide clubs in goede harmonie kunnen optrekken, natuurlijk gepaard met een gezonde rivaliteit.

Een dikke 1800 toeschouwers bevolkten sportpark Het Midden. Foto: Jeroen Tempert

Huldiging
Voordat er gevoetbald kon worden, werd allereerst aanvoerder Dennis Boshoeve gehuldigd voor zijn 350e wedstrijd in het eerste elftal van DOS, iets om als club meer dan trots op te zijn!!!

Aanvoerder Dennis Boshoeve, gehuldigd voor meer dan 350 wedstrijden in het 1e elftal. Foto : Jeroen Tempert

Slordig
Om kwart voor drie werd er dan uiteindelijk daadwerkelijk gevoetbald en kon er worden afgetrapt met de gesponsorde bal door Waldgasthof BUCHENHAIN uit München. Het was DETO dat in de beginfase even het initiatief nam en met verzorgd voetbal de aanval begon te zoeken. DOS probeerde onder de druk uit te komen maar speelde vooral slordig, veel onnodig balverlies zorgde er voor dat er veelal op de helft van DOS werd gespeeld. In de 12e minuut was het dan ook raak, Qays Shayesteh omspeelde met een simpele beweging Jaap Mulderij op de achterlijn en uit de voorzet was het DETO-topscorer Frank Smit die de 0-1 wist aan te tekenen. Na dit doelpunt speelde het spel zich af op het middenveld en DETO kon niet echt meer doordrukken.

De 0-1 in de maak, na de voorzet van Shayesteh. Foto : Jeroen Tempert

Rendement
Er ontstonden wat opstootjes aan met name DETO-zijde en middenvelder Koetsier van DETO ontsnapte aan direct rood na een slaande beweging richting Lennard Mulderij. DOS liet zich echter niet intimideren, hield het hoofd  koel en na een goede interceptie van Douwe Koebrugge was het Tom Hegeman die met een prachtige pass over 30 meter Stef van der Velden wist te vinden en Stef passeerde op schitterende en karakteristiek wijze zijn tegenstander en tekende met zijn linkerbeen de verdiende gelijkmaker aan, 1-1. Eerste echte kans voor DOS en gelijk een doelpunt, wat een rendement!

Stef van der Velden met de 1-1 in de maak. Foto : Jeroen Tempert

Geluk
Na het doelpunt nam DOS het initiatief over en een mooie stiftbal van Stef van der Velden ging maar net naast. Met iets meer geluk, was DOS met een voorsprong aan de thee gegaan…!!! Tot aan de rust vielen er echter geen doelpunten meer en we rustten dan ook met een 1-1 tussenstand.

Men kon niet zeggen: ‘er kwam geen hond kijken…’ Foto: Jeroen Tempert

Sterkhouders
Na rust lukte het DETO niet om in de wedstrijd te komen, DOS had duidelijk het initiatief en kwam er telkens gevaarlijk uit. Sterkhouders deze wedstrijd waren Stef van der Velden en Lennard Mulderij, waarbij Stef het sterke aanspeelpunt voorin was en Lennard wist telkens weer de aanvallers te vinden met enkele mooie passes.

Lennard Mulderij en Stef van der Velden blonken uit. Foto : Jeroen Tempert

Goalgetter
In de 53e minuut was het Maarten Smit die goed werd weggestuurd, keeper Zaltbommel wist te passeren maar de eindpass was slordig en de verdedigers wisten de bal tot hoekschop te verwerken. Deze werd niet bepaald goed genomen door Tom Hegeman maar in de klutssituatie die ontstond was het goalgetter Marc Meier die net iets eerder bij de bal was en de bal in het doel wist te werken, 2-1 voor DOS en zeer zeker niet tegen de verhouding in.

Marc Meier was wederom tegen DETO het goudhaantje voor DOS’37. Foto : Jeroen Tempert

Slimmer
Na de 2-1 was het louter DOS wat de klok sloeg en het initiatief bleef houden. DETO kwam er maar niet door en was geheel niet dreigend. DOS speelde gewoon slimmer en kwam er continue gevaarlijk uit. In de 79e minuut volgde dan ook de logische 3-1, een mooie aanval opgezet via Baysoy die Tom Hegeman wist te vinden. Tom ging alleen op de keeper van DETO af en hield bijzonder knap het hoofd koel, speelde de bal naar de mee opgekomen Marc Meier en hij maakt zijn tweede doelpunt van de dag! De gele kant van het sportpark ontplofte en zowel spelers als supporters vlogen elkaar in de armen.

Marc Meier viert de 3-1 met assistgever Tom Hegeman. Foto : Jeroen Tempert

Onnodig
De wedstrijd leek gespeeld, maar het was DETO die eigenlijk volledig vanuit het niets de 3-2 wist te scoren, een goede actie van invaller Nijhuis werd binnengeschoten. Eigenlijk onnodig, maar goed dat is voetbal…! Het werden dan toch nog 10 onnodige lastige minuten. Zoals in de inleiding al aangegeven speelde DETO alles of niets en het was doelman Patrick Nitert die met twee prachtige zweefduiken de 3-3 wist te voorkomen. DOS bleef eveneens dreigend, maar was te slordig en ontbeerde wederom dat beetje geluk in de afwerking, zo schoot A-junior Maarten Slomp rakelings voorlangs het DETO-doel, waardoor de 4-2 maar net uitbleef.

A-junior Maarten Slomp met de 4-2 op de slof, maar schiet rakelings naast. Foto : Jeroen Tempert

Verdiend
In de laatste minuten werd de wedstrijd keurig vakkundig uitgespeeld door Lennard en Marc, ze hielden de bal vast bij de cornervlag en wisten constant een vrije schop te krijgen, waardoor uiteindelijk de wederom zeer goed leidende en ervaren scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten, voor het eindsignaal blies en DOS’37 wederom een verdiende driepunter pakte in de Vriezenveense derby.

Lachende gezichten bij de winnaars van de Vriezenveense derby, DOS’37. Foto : Jeroen Tempert

Eerste Klasse
Opnieuw winst voor de formatie van de trainers Philip Agteres, Thijs Houwing en Arjan Kok, in de derby tegen DETO en DOS’37 mag zich daarmee voor onbepaalde tijd, nog steeds dè club van Vriezenveen noemen. Deze mooie overwinning van DOS’37 op DETO betekende drie wedstrijden voor het einde al, meteen de prolongatie van het eerste klasserschap voor de geel-zwarten. DOS’37 kan nu freewheelend op bezoek bij de aanstaande kampioen Berkum, daarna de laatste thuiswedstrijd tegen DUNO D en dan als afsluiter de streekderby bij Hulzense Boys.

Opnieuw winst voor de formatie van de trainers Philip Agteres, Thijs Houwing en Arjan Kok. Foto : Jeroen Tempert

Evaluatie
Na afloop werd in goede sfeer de wedstrijd tussen de DETO- en DOS-supporters geëvalueerd en was de gezamenlijke conclusie, dat het goed zou zijn dat DETO zich weet te handhaven. Veel publiek en een mooie verbroedering tussen geel en rood! Het bleef dan ook lang onrustig aan de gele zijde van het sportpark ’t Midden!

Veel publiek en een mooie verbroedering tussen geel en rood! Foto : Jeroen Tempert

DOS’37 – DETO 3-2 (1-1)
12. 0-1 Smit
25. 1-1 Van der Velden
54. 2-1 Meier
79. 3-1 Meier
81. 3-2 Nijhuis

Arbitraal trio: Jan van Dijk uit Dronten, Maarten Bolwerk uit Dinxperlo, Elderik Schoolderman uit Deventer.

Gele kaarten: Koebrugge, J. Mulderij, Huiskes (allen DOS’37) ; Fleer, Koetsier (beiden DETO)

Toeschouwers: 1875

Opstelling DOS’37 : Nitert (k),  Koebrugge (80. Kikkert), Oude Booijink, Boshoeve (A), Baysoy, J. Mulderij, L. Mulderij, Smit (72. Slomp), Meier, Van der Velden (90. Huiskes), Hegeman

Grote tevredenheid bij de trouwe DOS-aanhang. Foto : Jeroen Tempert