DOS’37 neemt de punten mee uit Kampen

Op een wel zeer nat sportpark Middenwetering in Kampen, kwam DOS’37 na 90 minuten bovendrijven als winnaar. DOS was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en de hand van de nieuwe trainer, Jochem de Weerdt, wordt steeds meer duidelijk.

DOS startte de wedstrijd, net als in de voorbereiding aanvallend en met veel pressie op de bal bij balverlies, dit leidde al snel tot een vrije trap op een aantrekkelijke plek op zo’n 20 meter van het doel. Andrej Piljic verzilverde deze vrije trap à la Danny Holla op een schitterende wijze en in de 7e minuut werd de stand daarmee 0-1 voor DOS. In de 14e minuut was daar de eerste kans voor de Kowetters, maar zoals vaker de laatste weken stond Julian Bakker ook deze middag weer uitstekend te keepen en bracht redding. DOS domineerde de eerste 20 minuten met goed combinatievoetbal, daarna volgde een rommelige periode aan beide zijden met veel onnodig balverlies. In de 44e minuut kreeg DOS weer een vrij trap toegekend net buiten de zestien en schaart Andrej Piljic zich voor de 2e keer achter de bal. De vrije trap spat uiteen op de onderkant lat en Marc Meier kan helaas de rebound ook niet binnen werken.

Na de rust begint DOS weer goed aan de wedstrijd en dit leidde in de 47e minuut al tot een grote kans voor Marc Meier en in de 55e minuut kopt Lennard Mulderij de bal in de handen van de keeper. In de 56e minuut is het dan toch raak, Nick Wennink rond een mooie DOS aanval af met een schot vanaf 20 meter, die door een mêlee van benen het doel treft en brengt de stand daarmee op 0-2. In de daarop volgende minuten heeft DOS nog een aantal goede aanvallen en kansen, maar verzuimt het om verder uit te lopen. Go Ahead Kampen gaat wisselen en gaat de laatste 20 minuten vol voor de aanval, ook aan DOS zijde volgt in de 73 minuut een dubbele wissel: Danny Oude Lashof komt voor Andrej Piljic en Stef van der Velden komt voor Nick Wennink. In de 82e minuut wordt middenvelder Bernd Bove ook nog vervangen door Martijn Olde Olthof, door deze wissel is duidelijk de organisatie even zoekende in de DOS defensie, hetgeen in de 84e minuut leidt tot een grote kans voor Go Ahead. Go Ahead gaat vol voor de aanval en dit resulteert in de 88e minuut in de aansluitingstreffer en wordt de stand 1-2. Er volgen voor de meegereisde DOS supporters nog een paar minuten van billen knijpen en er volgt voor Go Ahead in de blessuretijd nog een enorme bijna niet te missen kopkans, die gelukkig voor DOS toch wordt gemist. De goed leidende scheidsrechter Koppers fluit af en de punten gaan mee in de bus naar Vriezenveen.

Het goede combinatie aanvalsvoetbal, dat DOS in delen van de wedstrijd op de mat legde, belooft voor de rest van de competitie mooie wedstrijden op te leveren. Volgende week wordt er om 14:45 uur thuis afgetrapt tegen de VV Hierden.

Opstelling DOS’37: Bakker, Oude Booyink, Boshoeve, Koebrugge, Smit, Bove (82e Olde Olthof), Wennink (73e v/d Velden), L. Mulderij, J.Mulderij, Piljic (73e Oude Lashof), Meier.

Doelpunten: 0-1 7e min Piljic, 0-2 56e min Wennink, 1-2 88e min Veldman.

Geel: L. Mulderij