DOS’37 lijdt terecht verlies tegen WHC

Met een temperatuur, die misschien wel 15 graden hoger was dan afgelopen week, werd de thuiswedstrijd tegen WHC afgewerkt.

Het veld lag er ondanks de weersomstandigheden van de laatste weken redelijk bij, het was zwaar maar goed bespeelbaar. Voor WHC stond de 2e periodetitel op het spel en dit werd vanaf de aftrap duidelijk, de gasten domineerden het grootste deel van de wedstrijd en stapten aan het eind met een terechte 1-4 overwinning van het veld en pakten daarmee de begeerde 2e periodetitel.

 

Bij de opkomst van de ploegen was er een echte sfeeractie van de in grote getale meegereisde WHC-supporters. Met veel vlagvertoon en vuurwerk werden de teams welkom geheten.

De intentie van WHC was goed zichtbaar. Nadat in de 7e minuut DOS voor eerst enigszins gevaarlijk was geweest met een kopbal die overging, nam WHC het heft in handen. Dit resulteerde in de 8e minuut in de 0-1 door Jelle Post van WHC. De gasten bleven de dominante partij, in de 14e minuut brengt Julian Bakker nog wel op knappe wijze redding, maar in de 18e minuut moet hij toch voor de tweede keer die middag een bal uit het net vissen, het is Mitchel Dijkhof die de 0-2 laat aantekenen. Slechts 3 minuten later, in de 21e minuut zorgt de tweede treffer van Jelle Post voor alweer de 0-3.

DOS heeft op dat moment weinig te vertellen, ze proberen het wel, maar de tegenstander heeft de wedstrijd volledig in handen.

 

Beide teams beginnen de 2e helft ongewijzigd. WHC kan met de 0-3 voorsprong wat gas terug nemen en DOS probeert om toch nog wat te maken van de middag. DOS is dan ook gevaarlijker dan in de 1e helft en creëert wat kansjes, hetgeen in de 65e minuut de 1-3 oplevert van Stef van der Velden. DOS gooit het nog meer op de aanval en is een paar keer dicht bij de 2-3. Melvin Kemp ziet een balletje net naast de paal rollen en een fraaie kopbal van Bernd Bove wordt onder de lat weggetikt door de keeper van WHC. Door het aanvalsspel van DOS ontstaat er natuurlijk ook meer ruimte in de defensie en met een fraai uitgespeelde goal, de tweede voor Mitchel Dijkhof, wordt in de 84e minuut de uiteindelijke eindstand van 1-4 bereikt en pakt WHC de 2e periode, hetgeen zowel op het veld als na afloop in de DOS-kantine uitbundig wordt gevierd.

 

Volgende week wacht de derby in en tegen Vroomshoopse Boys. Het zal belangrijk zijn om daar de punten te pakken om voor handhaving te zorgen in deze mooie, maar loodzware 1e klasse D.

 

Opstelling DOS’37: Oude Booijink, Boshoeve, Kuiper, Smit, Bove, van der Velden, Wennink, Jaap Mulderij (81e Broekate), Piljic (61e Kemp), Meier, Bakker.