DOS’37 met lege handen naar huis gestuurd

screenhunter_914-sep-25-11-16

foto: vvvroomshoopseboys.nl

door Marc Dasselaar ©

foto-37

VROOMSHOOP – Op een relatief leeg sportpark De Bosrand, waar vorig jaar bij deze Twenterandse derby nog zo’n 1000 bezoekers waren, is het DOS’37 wederom niet gelukt om de gewenste drie punten mee naar huis te nemen. Vroomshoopse Boys strafte een misverstand in de DOS- verdediging genadeloos af en trok daarmee de overwinning naar zich toe.

screenhunter_915-sep-25-11-16

foto: vvvroomshoopseboys.nl

DOS dicteert volledig de wedstrijd
DOS’37 startte weliswaar voortvarend. Al vroeg in de wedstrijd werden er diverse snelle aanvallen uitgevoerd op het Vroomshoopse doel, maar het zat de Vriezenveners echter niet mee. De afrondingen door o.a. Lennard Mulderij (tikt bal over), Huiskes (in het zijnet) en van der Velden (schot naast doel) zijn niet doeltreffend genoeg. Het is een fase waarin DOS de wedstrijd eigenlijk volledig dicteert en Vroomshoopse Boys met een enkele uitval niet door de hechte DOS-defensie komt. DOS is echter niet bij machte om het veldoverwicht om te zetten in goede kansen. De Vroomshoopse defensie staat als een huis en DOS mist de creativiteit om de gaatjes te vinden in de hechte laatste linie.

screenhunter_916-sep-25-11-20

foto: vvvroomshoopseboys.nl

Geen geluk voor DOS’37
In de 41. minuut knalt Lennard Mulderij een afgeslagen cornerbal hard op het doel. Een fantastische reflex van keeper Sickman voorkomt dat DOS op voorsprong komt. Daarna vlak voor rust nog een goede mogelijkheid om de score te openen maar het schot van Smit is ook niet zuiver genoeg. Een eerste helft die wel spannend was maar waar de scherpte en het geluk ontbreken om op de gewenste voorsprong te komen.

Gele kaarten na stevige duels
Na de thee is het Vroomshoopse Boys die het eerst gevaarlijk wordt. Een aanval over hun linker flank wordt door Koebrugge onreglementair afgestopt en ontvangt daarvoor een gele prent van de scheidsrechter. De toegekende vrijetrap verdwijnt rakelings over  het DOS-doel. In de direct volgende tegenaanval is het Lennard Mulderij die de bal langs de buitenkant van het doel schiet. Er vinden vanmiddag, zoals dat in een streekderby vaak kenmerkend is,  uiteraard de nodige stevige duels plaats. In de 55. minuut ontvangt Vroomshoper Kivits ook een gele kaart omdat hij het shirt van Jaap Mulderij wilde uittrekken.

foto : vvvroomshoopseboys.nl

DOS’37 is de kluts kwijt
In de 57. minuut is het dan toch raak. Een vrije bal voor de Boys wordt doorgekopt en valt achter de DOS-verdediging. Een misverstand in de tot nu toe zeer hechte geel-zwarte defensie zorgt ervoor dat Kunst vrij voor keeper Bakker komt. Kunst weet dit buitenkansje prima te benutten en brengt daar mee Vroomshoopse Boys op een verrassende 1-0 voorsprong. Op dat moment is DOS’37 even de kluts kwijt. Vroomshoopse Boys zet nog even een tandje bij en komt enkele keren dicht voor het doel van keeper Bakker. Een schot van een meter of 20 van Kivits gaat gelukkig net over. In de 64. minuut lijkt dan eindelijk de welverdiende gelijkmaker er te komen. Stef van der Velden wordt met een lange bal over links aangespeeld. Met een verdediger in de rug is de balaanname goed en draait hij prima weg richting het doel van de Vroomshopers. De afronding is deze keer wel doeltreffend maar de fraaie actie wordt door de scheidrechter niet beloond. De neutrale assistent aan de zijlijn heeft buitenspel? geconstateerd en zijn signaal wordt door de scheidsrechter overgenomen.

screenhunter_917-sep-25-11-21

foto: vvvroomshoopseboys.nl

DOS’37 moet zich beraden
In respectievelijk de 68. en 72. minuut worden de gebroeders Mulderij gewisseld voor Slomp en Meier. Tevens worden er door trainer Agteres enkele positionele omzettingen in het veld gedaan. DOS voert de druk op de Vroomshoopse verdediging nog wat meer op maar zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. In de 85. min ontvangt Koebrugge zijn tweede gele prent voor het vasthouden van een tegenstander en wordt door de scheidsrechter van het veld gestuurd. DOS gaat daarna met tien man echter onverminderd verder met aanvallen. Dit spel brengt natuurlijk de nodige risico’s met zich mee en DOS gaf daarmee heel veel ruimte weg aan de Vroomshoopse uitvallen. Vlak voor het eindsignaal is het keeper Bakker die nog een keer op een fantastische wijze de bal van de voeten van Smedema plukt. Vroomshoop verzuimde op dat moment de wedstrijd te beslissen.  Daarna volgden nog wel enkele pogingen van DOS om de gelijkmaker te maken, hetgeen niet meer lukte.
Vroomshoopse Boys trekt vanmiddag aan het langste eind en kan daarmee drie belangrijke punten bijschrijven. DOS’37 zal zich moeten beraden over hetgeen er anders moet.
Volgende week moet er gespeeld worden in en tegen Nunspeet: Nieuwe ronde, nieuwe kansen !

 

Vroomshoopse Boys 1 – DOS’37 1 :  1-0 (0-0)

 

Doelpunt : 56′   1-0 Kunst

 

Arbitraal trio KNVB : J.Besselsen, J.Dijkman, J.J.A.Muller

 

Gele kaarten: Kivits, de Jong (Vroomshoopse Boys)

 

Rode kaart : Koebrugge (DOS’37 – 2 x geel)

 

Toeschouwers: 250

 

Opstelling DOS’37: Bakker (k), Koebrugge, Boshoeve (A), Oude Booijink, Baysoy, J. Mulderij (73′ Meier), L. Mulderij (68′ Slomp), Smit, Huiskes, van der Velden, Hegeman