DOS’37 krijgt het deksel op de neus en verliest met 1-2!!!

Afgelopen zaterdag onder een stralende herfstzon heeft DOS’37 de wedstrijd tegen ASV Dronten uiteindelijk met 2-1 verloren. In een wedstrijd waarin DOS de meeste mogelijkheden kreeg om de winst naar zich toe te trekken is het ASV Dronten dat in de slotfase de winnende treffer aantekent. Voor DOS een gemiste kans om aansluiting te houden bij de bovenste ploegen en voor ASV Dronten een meer dan belangrijke overwinning.

 

De wedstrijd begon met een veel beter spelend DOS’37, wat resulteerde in een eerste kans al in de derde minuut, een mooi schot van Nick Wennink werd maar ternauwernood tegengehouden door de keeper. DOS blijft druk houden en in de 17e minuut is het Douwe Koebrugge die met een mooie pâss Maarten Smit wegstuurt en alleen op de keeper af laat gaan. Maarten houdt het hoofd koel en legt de bal af op Nick Wennink en hij zorgt voor de 1-0. Vanaf dat moment laat DOS de druk vieren en neemt ASV Dronten het spel over, zonder dat dat dit overigens tot hele grote kansen leidt. Het spel speelt zich met name op het middenveld af en beide teams zijn slordig in de passing. DOS wil de wedstrijd tot de rust uitspelen, maar op slag van rust tekent ASV Dronten de gelijkmaker aan. Gezien het spelbeeld in het tweede deel van de eerste helft terecht.

 

De tweede helft begint zoals de eerste helft is geëindigd, veel balverlies op het middenveld en geen ploeg die duidelijk beter is. Maar DOS krijgt wel veel kansen, Douwe Koebrugge zet in de 60e minuut met een splijtende pass Bernd Bove alleen voor de keeper maar hij schiet de bal recht in de handen van de keeper. In de 67e minuut is het Patrick Nitert die op prachtige wijze de bal weet te redden bij de eerste paal. Kortom wel een wedstrijd met veel kansen.
Vanaf de 80e minuut is het DOS dat vol in de aanval voor de overwinning gaat en daar ook mooie kansen voor krijgt. Maarten Smit komt meerdere keren alleen voor de keeper maar maakt daarin, achteraf gezien, niet de juiste keuzes in plaats van te schieten wil hij de keeper passeren maar deze staat telkens op de goede plek. Het was DOS dan ook niet gegund. In de 91e minuut, krijgt ASV Dronten alsnog de overwinning in handen, aan de linkerzijde krijgt de aanvaller teveel ruimte en zijn voorzet wordt in tweede instantie binnen gewerkt, 2-1 voor ASV Dronten. DOS krijgt nogmaals de kans op de gelijkmaker, maar zoals eerder gezegd was het ons niet gegund vandaag en laten wij in ieder geval één punt liggen. Volgende week opnieuw beginnen!

 

Opstelling DOS’37
Nitert (k), Middelkamp, Poelakker, Boshoeve (A), Smit, Bove, J. Mulderij (46. Jansen), Kemp, N. Wennink (72. Fraterman), Koebrugge (88. Fokke), Van der Velden

 

17′ 1-0 Wennink, 45′ 1-1 De Boer, 91′ 1-2 Ntalu

 

Toeschouwers: 400