DOS’37 KRIJGT IN DRONTEN OPNIEUW FLINK PAK SLAAG

Met het echec van vorige week nog in het achterhoofd trad het elftal vandaag aan tegen ASV Dronten. Trainer de Weerd koos voor dezelfde 11 spelers als in de wedstrijd tegen DETO, met als achterliggende gedachte dat het elftal de kans moest krijgen zich te revancheren na de blamage van de 6-1 verliespartij. De warming-up was goed, er straalde verbetenheid uit de spelers, dus werd er een fanatiek DOS verwacht aan de aftrap.

 

Helaas, niets was minder waar. Vanaf de eerste seconde legde ASV een portie agressie en fanatisme op de mat, waardoor DOS volledig werd overlopen en het de handen dicht mocht knijpen dat het na 6 minuten nog 0-0 stond. Dronten won alle duels op het middenveld, maakt DOS het voetballen hierdoor onmogelijk en creëerde zich een aantal behoorlijke kansen. DOS was zelfs niet in staat om ook maar het 16 meter gebied van Dronten te bereiken en leed veelvuldig balverlies, waardoor een treffer van Dronten niet kon uitblijven. In de 22e minuut was het dan raak. Een geblokte bal ging over Jaap Mulderij heen, die bleef staan en bood hiermee de 1-0 op een presenteerblaadje aan. Bakker was kansloos op de ingeschoten bal. Een aantal minuten later werd Koebrugge reeds vervangen door Kemp, die de taak had zich vast te bijten in zijn directe tegenstander. Kemp speelde in het vervolg een meer dan verdienstelijke pot, won veel duels en klopte hiermee aan de deur voor een basisplaats in het duel met Vroomshoop volgend weekend. In het verdere verloop van de eerste helft werd er niet meer gescoord, DOS creëerde zich geen enkele kans, Dronten was coulant en dus werd er zonder verdere schade pauze gehouden.

 

In de rust bleef Piljic in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Oude Lashof en met nieuw elan werd er afgetrapt. DOS was in die eerste fase na rust de betere ploeg en voetbalde goed mee. In de 52e minuut leverde Oude Booyink een pegel van zo’n 25 meter af, net naast, 4 minuten later kon Bove de bal niet genoeg vaart meegeven om uit een voorzet van Wennink te scoren. De goal viel echter aan de andere kant… Uit een identieke situatie waarbij DOS niet wist te scoren, deed ASV dit wel. Vrije trap aan de rechter zijkant, slap verdedigen, 2-0.

 

DOS wisselde nogmaals, v/d Velden voor Jaap Mulderij, maar dit zette geen zoden aan de dijk. Kon Boshoeve in de 61e minuut nog een bal van de doellijn halen, een minuut later moest Bakker alsnog vissen nadat de bal na een slap kopballetje uit z’n handen glipte. De wedstrijd was bij die 3-0 stand gespeeld, DOS probeerde wel, maar overtuiging ontbrak. De 4-0 ontstond wederom uit een standaardsituatie, waarbij een vrije trap van de zijkant door niemand werd aangeraakt en in de verre hoek verdween.

 

Dat het uiteindelijk 6-0 werd mocht geen verrassing genoemd worden. Dronten was in de Flevohof belandt, had counter mogelijkheden te over en benutte van de vele kansen er nog 2.

 

Van de laatste 12 tegendoelpunten die DOS moest incasseren, werden er 6 uit standaardsituaties gemaakt. Afspraken worden niet nagekomen in deze situaties, de duelkracht ontbreekt, er wordt lijdzaam toegekeken, terwijl hier op getraind kan worden…

 

Volgende week wacht Vroomshoop, zoals bekend stug en gedreven. Er zal een mindset nodig zijn om het elftal weer op de rails te krijgen. De komende dagen zal blijken in hoeverre het trainersduo hier toe in staat is.

Succes… !

 

Opstelling: Bakker, Koebrugge (Kemp), Boshoeve, Oude Booyink, Smit, L Mulderij, J Mulderij (v/d Velden), Bove, Wennink, Piljic (Oude Lashof), Meier.