DOS’37 JO19-1 zet prima stap op weg naar promotiepoule

Het was afgelopen zaterdag een mooi affiche. Het vlaggenschip van onze jeugdafdeling tegen de leeftijdsgenoten uit Den Ham. DOS’37 de nummer 3 op de ranglijst tegen de nummer 4.

Belang en doel voor beide teams is om bij de 1e 4 te eindigen voor de winterstop. Dit om na de winterstop in de promotiepoule te komen. Dit zal dan uiteindelijk een sterke competitie worden met de sterkste tegenstanders uit de buurt. Dit is de nieuwe opzet van de KNVB.

 

DOS’37 JO19-1 raakt steeds meer in vorm en had al 4 wedstrijden op rij gewonnen. Aan het begin van het seizoen telde de selectie 16 spelers. Nadat twee spelers zijn doorgeschoven naar de selecties van DOS’37 1 en 2, en recent opgelopen zware blessures van Michiel Hospers en Bart Knol, telt de selectie inmiddels nog maar 12 spelers. In de winterstop zal gekeken moeten worden naar aanvulling van deze selectie. En dan blijkt afgelopen zaterdag ook nog eens dat Joost Aman ziek is. Toen waren er nog maar 11. Voor de technische staf een probleem minder; niet na hoeven te denken over de opstelling. Gelukkig zouden Marnick Fokke, die tegenwoordig met name in DOS’37 2 zijn kunsten vertoont, en Robert Bokhove en Timo Smelt van JO17-1 nakomen om te ondersteunen.

 

Om 14.30 uur floot de jeugdige, 16 jarige, goed leidende scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit. DOS begon goed aan de wedstrijd en kwam al na 2 minuten op voorsprong. Een vrije trap vanaf links werd tot 2x toe gered door de Hammer goalie en belandde op de achterlijn voor de voeten van Hidde Boers die de bal wist te stiften richting 2e paal waar Bryan Pannen op de juiste plaats stond om binnen te koppen, 1-0 DOS. Den Ham had een paar minuten nodig om van de schrik te bekomen en nam langzaam het initiatief over van DOS. Met name de nr 10 van Den Ham was gevaarlijk. In de 11e min werd een lange bal door de DOS defensie niet goed ingeschat. De bal viel net tussen onze 2 centrale verdedigers Hidde en Tijn. Hidde probeerde de bal nog weg te werken maar de spits van Den Ham was net iets sneller bij de bal om de bal iets vooruit te tikken en de bal vervolgens in de lange hoek raak te schieten knappe goal 1-1. Den Ham leefde helemaal op en was 2 minuten later al weer gevaarlijk. Een mooie aanval over rechts leverde een 1 op 1 situatie met onze keeper Patrick op. Patrick redde katachtig met zijn rechterhand. De bal rolde voorlangs.

 

Dos was in deze fase even de weg kwijt. In de 16e minuut kreeg DOS nog wel een corner die door Quint genomen werd en door Daan net voor langs gekopt werd. 5 Minuten later mocht Den Ham een corner nemen. De geel-zwarte brigade stond te slapen. De corner werd snoeihard binnengekopt in het dak van het doel. Gevolg 1-2 achter. Den Ham rook bloed en DOS zat even in de put. In de 20e minuut werd een inspeelbal van Tijn onderschept op het middenveld. De nr 10 van Den Ham werd diep gestuurd en wist op zijn beurt Patrick te omspelen en 1-3 te scoren. Er moest nu echt wat gebeuren. Hidde werd door de technische staf vanuit de laatste linie naar het middenveld gestuurd en 2e-jaars JO17 speler Luuk Knol moest mandekking geven op de nr 10 van Den Ham. Dit bleek een gouden greep.

 

De wedstrijd kantelde naar DOS kant. In de 26e minuut werd een schot van Hidde Boers nog gekeerd door de goalie. Maar in de 34e minuut wist de goed spelende Daan van Wijk snoeihard raak te koppen uit een mooi indraaiende corner van Quint Brughuis, 2-3. DOS ging door en combineerde naar hartenlust. In de 36e minuut wist Tom Braakhuis Hidde Boers 10 meter buiten strafschopgebied aan te spelen. Hidde wilde de bal het liefst naar zijn rechterbeen maar besloot uiteindelijk toch met zijn linker te schieten. De bal was niet hard maar krulde wel met een mooie boog in de linkerbovenhoek van het doel. En dan sta je weer op 3-3. Voor rust moest Patrick nog wel een keer redding brengen op een bal die over de verdediging viel maar DOS bleef de sterkere partij. Een inzet van Tom werd van richting veranderd en ging net naast, Quint miste bij de 2e paal na een mooie voorzet van Jelmer Slomp. Rust en dus thee drinken bij de stand 3-3.

 

Na rust ging DOS verder met het bestoken van het Hammer doel. Het duurde echter nog tot de 62e minuut voordat de voorsprong er kwam. Een vrije trap van Hidde valt bij de 2e paal waar Tijn Herkink 2 Hammenaren blokt zodat Daan zijn 2e goal van vandaag binnen kan schuiven 4-3. Een paar minuten later weet Marten Dasselaar ,Quint Brughuis met een fantastische steekbal vrij voor de keeper te krijgen. Koud kunstje voor de man in vorm, Quint, om 5-3 te maken. Den Ham was nu helemaal geknakt. Op een paar cornerballen na kon het ook niet meer gevaarlijk worden. De verdediging van DOS speelde de 2e helft ook zeer solide. Luuk vervulde zijn rol als bewaker ook fantastisch. Hij wist zelfs naast het bewaken prima mee te voetballen.

 

In de 79e minuut wist de ingevallen Robert Bokhove Marten te vinden die op zijn beurt de ook ingevallen Marnick Fokke diep kon sturen. Marnick stuurt zijn tegenstander het bos in en komt met een lage strakke voorzet in de zestien. De mee opgekomen Ramon Tijhoff wist de bal fantastisch in het verre kruis te schieten 6-3. Spits Tom Braakhuis stond, ondanks hard werken, nog niet op scorebord, totdat hij in de 81e minuut in een scrimmage na goed doorzetten binnen wist te werken 7-3. Het slotakkoord was voor verdediger Tijn Herkink die attent reageerde op een schot van Marten dat terug kwam van de keeper. Van dichtbij weet hij binnen te schieten. Eindstand maar liefst 8-3!

 

Een fantastische teamprestatie van een gehavend DOS’37 JO19-1. Na deze middag staan we op een keurige 2e plaats. Nog twee wedstrijden te gaan. Het doel om de promotiepoule te bereiken is bijna gehaald. A.s. zaterdag spelen we uit bij Gramsbergen JO19-1.