DOS’37 GESTART MET HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL

VRIEZENVEEN – Zaterdag 2 september, de start van het nieuwe voetbalseizoen. Met ingang van dit seizoen zullen de jongste pupillen te maken krijgen met nieuwe spelvormen.

De benodigde doeltjes stonden al geduldig te wachten op het kunstgras en door middel van markeringspionnen werd door het jeugdkader het benodigde speelveld uitgezet (circa kwart veld) en de wedstrijd kon beginnen! Hoe mooier kon het zijn dan direct een heuse derby! Op het programma stond DOS’37 JO8-1 versus DETO JO8-1.

Een spannende wedstrijd waarin de teams in de eerste helft aan elkaar gewacht waren!  Helaas loopt DETO in het tweede bedrijf weg bij onze geel/zwarte strijders maar volledig in de gedachtegang van de KNVB waarin spelplezier en ontwikkeling belangrijker zijn dan uitslagen en ranglijsten zullen we deze hierbij dan ook niet vermelden. Wel willen we DETO JO8-1 van harte proficiat wensen. Onze jongens hebben gestreden voor wat ze waard zijn, dit belooft wat voor de komende wedstrijden!

Hierna mocht het vlaggenschip van de JO9, de JO9-1 aantreden tegen PH JO9-1. In een boeiende wedstrijd, waarin ook deze beide teams aan elkaar gewacht waren, was JO9-1 aan het eind van de rit de betere! Na de bekende rituelen na afloop konden de pionnen weer worden opgeborgen en met behulp van enkele sterke armen werden ook de doeltjes weer vakkundig verwijderd van het voetbalveld, tijd voor de oudere jeugd!

Beide wedstrijden werden op positieve wijze begeleidt (KNVB heeft besloten geen scheidsrechters toe te passen maar spelbegeleiders) door de betrokken teamleiders.
Al met al een boeiend begin van de zaterdag en met behulp van vrijwilligers en betrokken jeugdkader is de start van  ‘Het Nieuwe Pupillenvoetbal’ binnen DOS’37 vlekkeloos verlopen.

Bedankt voor jullie inzet en medewerking!