DOS’37 GASTHEER FC TWENTE vs FC NORDSJÆLLAND

VRIEZENVEENOp dinsdag 4 juli treedt DOS’37 op als gastheer voor de oefenwedstrijd tussen FC Twente en de Deense voetbalclub FC Nordsjælland uit Farum, op het Sportpark Het Midden te Vriezenveen, aanvang 19:00 uur.

De club werd in 1991 opgericht als Farum BK na een fusie tussen Farum IK en Stavnsholt BK. In 2002 promoveerde de club naar de Superligaen, de hoogste klasse in Denemarken en werd daar derde. Een jaar later fuseerden de eerste ploegen van clubs Espergærde IF, Farum Boldklub, Græsted IF, Helsinge SI, Hundested BK, Slagslunde-Ganløse IF, FC Jonstrup en Måløv Boldklub samen tot FC Nordsjælland, een club voor de hele regio Nordsjælland (Noord-Seeland). In mei 2012 werd de club voor het eerst kampioen van Denemarken. Bekende spelers die voor de Deense profclub hebben gespeeld zijn o.a. Andreas Bjelland, Joshua John en Mads Junker.

Het valt op dat FC Twente wordt gezien als een aantrekkelijke plek voor jonge spelers. Jorn Brondeel, Tom Boere, Haris Vuckic, Danny Holla en Alexander Laukart kozen deze zomer allemaal al voor Twente. In Enschede is er een platform waar jonge spelers zich fantastisch kunnen ontwikkelen o.l.v. een trainersstaf die deze spelers beter maakt en waar ze zicht op speeltijd hebben.

Vanaf heden kunnen de kaarten voor FC Twente vs Nordsjaelland gekocht worden in de DOS-kantine en bij Spar Mulder en de Bruna in Vriezenveen.

PRIJZEN : Volwassenen: € 10,= / Jeugd: € 5,= / Tribune: € 15,=