DOS’37 DOET ZEER GOEDE ZAKEN IN KAMPEN

foto: John Zoetebier ©. Danny Kikkert schakelt zijn tegenstander vakkundig uit

KAMPEN – Door de overwinning op KHC komt DOS’37 op 29 punten en mag je er vanuit gaan dat we “veilig” staan. Sterker nog, we hebben nog zicht op de 5e plaats in de competitie, de achterstand op de nummer 5, SVZW, bedraagt slechts één puntje èn……..we zijn medekoploper in de derde periodestand.

 

door Dinant Pas

 

Gehavend
Net als vorige week, toen er verrassend, maar terecht, van Bennekom werd gewonnen, begint DOS ook deze week met een gehavende selectie aan de wedstrijd. Gelukkig waren Dennis Boshoeve en Wout Kikkert al wel weer fit genoeg om plaats te nemen op de bank. Het is vanaf het begin een leuke wedstrijd en het spel golft op en neer met in de eerste minuten gelijk al kansen aan beide zijden. Na het eerste kwartier wordt het spel wat rommelig en dit levert een kwartier op met veel onnodig balverlies door zowel KHC als DOS’37. Na een half uur spelen krijgt KHC de bovenhand en dit levert een aantal goede kansen op, echter door goed keeperswerk van Nitert, die vandaag niet op een foutje te betrappen was, bleef de stand nog 0-0. In de 45e minuut heeft Stef van der Velden een geweldige actie in huis, de bijna niet te missen kans die hij zelf creëert, eindigt helaas op de paal en we gaan rusten met een 0-0 stand.

 

Opnieuw debuut
De tweede helft begint gelijk spectaculair, gelijk vanaf de aftrap krijgt DOS’37 een geweldige kans en had het eigenlijk al 0-1 moeten staan, maar de kans wordt niet benut. In de 53e minuut is het dan wel raak en scoort Marc Meier de terechte 0-1. DOS’37 is en blijft na deze treffer de bovenliggende partij en heeft ook de betere kansen, toch gaat het in de 77e minuut nog bijna mis. Een KHC-speler wordt op rand 16 neergelegd, maar in overleg met de neutrale assistent-scheidsrechter legt de scheidsrechter de bal net buiten de 16 neer. In de 81e minuut mag Melvin Kemp zijn debuut maken in DOS 1 en komt hij in het veld voor de prima presterende Maarten Slomp en zo maakt wederom een speler uit de eigen jeugdopleiding zijn debuut dit seizoen. In de 87e minuut komt Dennis Boshoeve ook nog in het veld voor Stef Van der Velden en mag hij de resterende minuten in de spits spelen! Er volgt nog een hachelijk moment in de 90e minuut, Nitert stapt bij een uitgooi buiten de 16 en de assistent-scheidsrechter vlagt voor een handsbal. De vrije trap die volgt levert KHC gelukkig niets op en DOS’37 kan de drie punten meenemen in de bus naar Vriezenveen.

 

Opstelling DOS’37:
Nitert, Koebrugge, Oude Booijink, Kuiper, van der Velden ( 87’ Boshoeve) , Hegeman, Danny Kikkert, Lennard Mulderij, Jaap Mulderij, Meier, Slomp (81’ Kemp).

 

Fotoverslag
Door op onderstaande foto te klikken, kunt u een fotoverslag vinden van KHC -DOS’37: