DOS’37 bekert verder

uitslag-dos-1door Dinant Pas ©


LUTTEN – Ons vlaggenschip moest het vandaag in de  KNVB regiobekerstrijd opnemen tegen SC Lutten , dit gebeurde onder prima voetbalomstandigheden op sportpark “de Kei” in en direct naast Ponypark Slagharen gelegen in Slagharen.

SC Lutten speelt in de 3e klasse D in Noord en is daar op dit moment geen hoogvlieger, het klassenverschil was dan ook bij aanvang van de wedstrijd gelijk zichtbaar en de eerste kansen waren dan ook voor DOS, er werd echter in een veel te laag tempo geacteerd om Lutten weg te spelen. In de 18e minuut wordt Maarten Smit aangespeeld in de 16 en zorgt hij voor de 0-1. Na nog enkele kansen, een kopbal van Stef van der Velden en een schuiver van Lennart Mulderij kabbelt de 1e helft naar zijn einde.

In de rust wordt Maarten Smit vervangen door Jochem Oude Booijink en schuift Douwe Koebrugge door naar het middenveld. Het tempo blijft echter veel te laag en het spel is slordig. Lutten ruikt zijn kans en begint steeds gevaarlijker te worden, de 1-1 hangt eerder in de lucht dan de 0-2. In de 64e minuut wordt Stefan Huiskes gebracht voor Stef van der Velden. Lutten verzuimt, mede door degelijk keeperswerk van Julian Bakker, om de geboden kansen te verzilveren. In de 87e minuut gooit dan eindelijk Tom Hegeman de deur in het slot door vanuit een snelle counter de 0-2 op het scorebord te zetten. Lutten geeft echter nog niet op en weet in 89e minuut nog de 1-2 te scoren, men gooit in de laatste minuten nog wel even alles op alles, maar de einstand blijft 1-2.

Het resultaat is dat DOS verder bekert en dat het vizier voor volgende week weer gericht moet zijn op de competitie. In de competitie wordt aanstaande zaterdag om 14:45 uur thuis gespeeld tegen FC Zutphen dat op 8e plaats, net boven ons geklasseerd staat en dat bij winst gepasseerd kan worden op de ranglijst.

Opstelling DOS’37:
Bakker, Koebrugge, Boshoeve, Bolte, Smit (45’ Oude Booijink), van der Velden (64’ Huiskes), Hegeman, L.Mulderij, Kikkert, J.Mulderij, Slomp

Geel: 83’ Jaap Mulderij