• DOS’37 bekert verder na overwinning op VV Zeewolde

• ZEEWOLDE - Nog geen drie dagen later na de overwinning op SV Dalfsen, mochten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het opnemen tegen VV Zeewolde, in de eerste knockoutronde van de KNVB amateurbeker. Deze wedstrijd wonnen de Vriezenveners met 2-4 en hiermee plaatsen ze zich voor de volgende ronde.

DOS’37 moest het dinsdagavond opnemen tegen derde klasser VV Zeewolde in de eerste ronde knockoutronde van de districtsbeker. DOS’37 begon in een andere opstelling dan de afgelopen weken en zonder haar topscorer en aanvoerder Ronald te Morsche aan deze wedstrijd. Zo begon Mario Francismouth in de spits en speelden Wout Kikkert en Jordi Brinkman centraal achterin. Er was een plekje ingeruimd voor Twan Schoonewille en Senna Niezink. DOS’37 begon goed aan de wedstrijd en de eerste beste kans was meteen raak in de 9e minuut van de wedstrijd. Een doelpunt van Senna Niezink. Sander Thomas speelde de bal diep op Senna Silva van der Veen, die vervolgens de bal op maat voorgaf, waar Senna Niezink de bal binnenschoot, 0-1. Een mooie vroege voorsprong voor de geel/zwarten. DOS’37 moest al in de 19e minuut wisselen, omdat Mario Francismouth eraf moest met een hamstringblessure en zijn vervanger was Koen Nijkamp. De eerste goede kans voor Zeewolde werd in minuut 21 genoteerd. Een vrijetrap van Nassim El Ablak ging net naast het doel van Patrick Nitert. In de 28e minuut komt DOS’37 op een 0-2 voorsprong door Senna Silva van der Veen. Mark van Pijkeren speelde de bal buitenkant voet mee aan Silva van der Veen die op zijn beurt de keeper het nakijken gaf. In minuut 33 en 36 kreeg de thuisploeg twee corners en deze werden net naast geschoten en over gekopt. In de 41e minuut kwam Zeewolde op 1-2 door een benutte strafschop van Tim Koelewijn. Dit was tevens de ruststand op een veel te gladde kunstgrasveld in Zeewolde.

De tweede helft was nog geen minuut oud of DOS’37 kwam op een 1-3 voorsprong door Koen Nijkamp. Nijkamp was sneller dan zijn tegenstander en kwam zomaar alleen voor de keeper. Zijn schot verdween in de korte hoek. De wedstrijd werd een beetje grimmiger aan de kant van Zeewolde en dit leverde een paar harde overtredingen op in deze wedstrijd, wat gepaard ging met geel, wat rood had moeten zijn. DOS’37 ging wisselen en in de 66e minuut werd het nog spannend door een mis getimede diepe bal van Zeewolde door de DOS-verdediging en deze kans werd afgerond door Karim Arzini. Zo stond het 2-3 op het scorebord. DOS’37 ging weer een paar keer wisselen en Senna Silva Van Der Veen kreeg nog voor zijn wissel een goede kans, maar zijn inzet werd goed gered door de keeper. Zeewolde kreeg verder geen kansen meer en in de 89e minuut werd het zelfs 2-4 voor de Vriezenveners. Een vrije trap van Martijn Olde Olthof werd compleet misgegrepen door de keeper van Zeewolde en belandde uiteindelijk in het doel en zo werd de eindstand 2-4 voor DOS’37. Dit betekent dat DOS’37 een ronde verder is. Zaterdag 21 oktober mogen ze alweer spelen en dan in de streekderby tegen SVZW uit Wierden. Aftrap in Vriezenveen is 14:30 uur.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: Zeewolde - DOS’37 2-4 (1-2)

Doelpunten: (9’) 0-1 Senna Niezink, (28’) 0-2 Senna Silva van der Veen, (41’) 1-2 Tim Koelewijn, (46’) 1-3 Koen Nijkamp, (66’) 2-3 Karim Arzini, (89’) 2-4 Martijn Olde Olthof

Scheidsrechter: Martijn van Beek uit Ermelo

Gele kaart: Martijn Olde Olthof (DOS’37), Niels van Moolenbroek, Nassim El Ablak, Jonas Katshima, Pepijn Pelgrum (allen Zeewolde)