DOS’37 bekert verder na winst op WVV’34

Dinsdagavond konden beide teams (i.v.m. vakanties) niet beschikken over de volledige selecties. Desalniettemin stonden er natuurlijk gewoon 22 spelers op het veld om de onderlinge strijd aan te gaan.

 

DOS nam vanaf het begin het initiatief maar kon de gaatjes in de verdediging van de tegenstander nog niet vinden. Ook het speltempo mocht deze wedstrijd wel iets hoger…

 

In de 12e minuut wist WVV’34 bij hun eerste aanval van een foutje in de DOS verdediging optimaal te profiteren, en kon doelman Nitert de bal achter zich uit het net vissen: 0-1.

 

Daarna pakte DOS de draad weer op en even later was het Wennink die het de doelman van WVV moeilijk maakte. De keeper schoot vervolgens de bal hard tegen het lichaam van Wennink waarna de bal wonderwel ruim een halve meter over de doellijn van de Hengevelders ging, om daarna weer het veld in te rollen. Aangezien de (club-)assistent niet vlagde voor een doelpunt en de scheidsrechter even niet oplette, werd het doelpunt niet toegekend.

 

Ongeveer 8 minuten later kon Wennink alsnog een lange neus trekken, toen hij zijn vrijeschop vanaf een kleine 20 meter prachtig in de kruising krulde en daarmee de stand weer gelijk trok.

 

Enkele minuten later was het vervolgens Poelakker die de voorsprong liet aantekenen en deze 2-1 was tevens de ruststand.

 

Na de thee bleven van de Velden en Koebrugge achter in de kleedkamer en zij werden vervangen door Olde Olthof en Fokke. Een kwartiertje later kon ook Slomp aan de bak en verliet Wennink het veld voor hem. DOS’37 hoefde vanavond niet alles uit de kast te halen om de tegenstander onder druk te houden.

 

In de 70e minuut was het wederom Poelakker die de wedstrijd met zijn tweede doelpunt in het slot gooide en de stand op 3-1 zette.

 

Even later was het Olde Olthof die vervolgens het thuispubliek trakteerde op een laatste doelpunt en de eindstand van 4-1 aantekende. Al met al was het een zakelijke overwinning en eentje die DOS’37 weer een ronde verder bracht in het bekertoernooi.

 

Nick Wennink

Maik Poelakker

 

Martijn olde Olthof

 

Aanstaande zaterdag speelt DOS’37 de inhaalwedstrijd in de reguliere competitie tegen NSC in Nijkerk.

De wedstrijd begint daar om 14.30 uur.

Uiteraard kan DOS’37 tegen de huidige nr.2 alle hulp gebruiken en hoopt in Nijkerk op veel support.