DOS’37 1 – KHC 1 (3-0)

door Marc Dasselaar ©

VRIEZENVEEN – DOS’37 heeft vanmiddag het thuispubliek getrakteerd op een mooie pot voetbal. De Vriezenveners slaagden er in met mooie combinaties de gasten uit Kampen  te verslaan. Gezien de hoeveelheid echt goede kansen van DOS’37 mag KHC nog blij zijn dat de teller vanmiddag op 3 is blijven steken. De thuisploeg trakteerde niet alleen zichzelf, maar vooral de jarige trainer Agteres, met het mooiste cadeau wat ze hem vandaag kon geven.

De DOS-sers hadden vandaag de opdracht om de gasten uit Kampen direct onder druk te zetten hetgeen ook zeker lukte. KHC trok zich vrijwel direct terug op eigen helft en het leek er niet op dat ze de intentie hadden het spel te gaan maken vanmiddag.  Dat was ook niet nodig, DOS’37 was in goede doen en combineerde in de 7e minuut al naar de gewenste vroege voorsprong. Een prachtig samenspel over de linker flank van L. Mulderij , Huiskes en Meier sneed door de Kamper verdediging. Het was Marc Meier die de bal keurig liet verdwijnen in de verre rechter hoek: 1-0 !

 

khc1

 

DOS bleef goed spelen en wist regelmatig de kwetsbare KHC verdediging te verrassen. In de 18e minuut was het weer bijna raak. De voorzet van rechts komt voor de voeten van Oude Booijink die, omdat de bal vlak daarvoor iets opstuiterde, de bal net niet goed raakt en overschiet. Tien minuten later is het dan wel echt raak. Wederom komt vanaf de linker kant de bal voor het doel waar deze keer Maarten Smit op de juiste plaats staat en de bal tussen keeper en verdediger door in het doel schuift: 2-0.
Ook KHC heeft in deze periode enkele uitvallen en de lange aanvallers van KHC komen nog enkele keren dicht bij het doel van Nitert. De hechte DOS defensie weet echter ook vanmiddag weer het doel op uitstekende wijze schoon te houden, hoewel dit soms wel het uiterste van de spelers vroeg.
khc2

 

Vlak voor rust creëert DOS’37 nog enkele prachtige kansen om de voorsprong te vergroten, maar het schot van Meier wordt geblokt, een kopbal van Boshoeve gepakt en een harde pegel van Oude Booijink gaat net over.

 

Na de thee weet DOS de wedstrijd al snel in het slot te gooien. In de 52e minuut slingert Smit de bal voor het doel waar Oude Booijink de bal binnen weet te koppen en daarmee een verdiende 3-0 op het scorebord zet.
khc3

 

Een minuutje later is het de vroeg storende Meier die een uittrap van de keeper blokt en even onderuit gaat. Er ontstaat een opstootje welke door de overigens goed leidende scheidsrechter, mevr. Deuring uit Groningen, wordt beëindigd met het uitdelen van 2 gele kaarten.

 

khc4

 

Enkele minuten later wordt Hegeman nog onder de ogen van de scheidsrechter binnen de 16 meter onreglementair ten val gebracht. Het is Hegeman zelf die de toegekende strafschop neemt maar daarbij de keeper op z’n weg vindt en dit buitenkansje dus niet weet te verzilveren.

 

Trainer Agteres brengt ruim 20 minuten voor tijd van de Velden nog in het veld voor Hegeman. Even later wordt er weer een prachtige aanval opgezet door Huiskes , vd Velden en Smit. Het is Maarten Smit die vervolgens de bal hard op de lat knalt. Ook de jongelingen Bolte en Slomp krijgen daarna nog speelminuten. In de resterende tijd weet DOS echter niet meer te scoren en eindigt de wedstrijd in een 3-0 overwinning. DOS’37 trakteert daarmee zichzelf maar vooral de jarige trainer op de best mogelijke manier: een dik verdiende drie-punter !

 

Volgende week spelen we uit in Wezep tegen het hoog geklasseerde WHC. Daar zal het wederom een moeilijke en zware opgave worden, maar het getoonde spel en de inzet van vanmiddag geeft hoop voor de toekomst.

 

DOS’37 1 – KHC 1 : 3-0 (2-0)

 

Doelpunten : 7′ 1-0 Meier, 28′ 2-0 Smit, 52′ 3-0 oude Booijink

 

Arbitraal trio KNVB : M.Deuring, R.Bruining, J.Wesseling

 

Gele kaarten : Huiskes, Smit (DOS’37), Spang, Lahzal (KHC)

 

Toeschouwers : 253

 

Opstelling DOS’37 : Nitert (k), Koebrugge, Boshoeve (A), Oude Booijink, Baysoy, L. Mulderij, Meier, J. Mulderij (Bolte), Smit (Slomp), Huiskes, Hegeman (van der Velden)