DOS lijdt kostbaar puntverlies

DOS heeft kostbaar puntverlies geleden in Barneveld en wordt hierdoor op de ranglijst voorbij gestreefd door directe concurrent Barneveld. De wedstrijd begon een half uur later door een lange file op de A1 waardoor de arbitrage vertraging opliep. Ook de verslaggever van DOS arriveerde pas heel laat en miste hierdoor het grootste deel van de wedstrijd, daarom hebben wij het verslag van SDV Barneveld, met dank aan Tijmen van Ginkel overgenomen.

 

Door: Tijmen van Ginkel, SDV Barneveld

 

Dit was de eerste returnwedstrijd van dit seizoen. In Vriezenveen won SDVB met 1-2. Maar na 12 wedstrijden stonden de Vriezenveners intussen 3 punten voor op SDVB. Het was dus een hele belangrijke pot voor de Barnevelders. Op doelsaldo er over heen, of op zes punten achterstand komen. Johan de Man: “We hebben in de wedstrijdbespreking  gehamerd op het belang dat er bij een overwinning wel eens hele mooie dingen kunnen gebeuren.” Het team begreep het belang. De wedstrijd, die door verkeersperikelen een half uur later van start ging, ontbrandde meteen vanaf de aftrap.

 

SDVB schoot uit de startblokken en zette DOS meteen onder druk. Maar DOS liet niet zomaar met zich sollen en vocht terug. Het leverde hen 2 gevaarlijke hoekschoppen op. Na een aantal venijnige speldenprikken van SDVB, schoot Onur Tekay halverwege de eerste helft op de paal. Een minuut later was het wel raak. Na goed door gaan, werd Rob Knul bereikt, die onhoudbaar binnen schoot. Het leek voor de Barnevelders wel olie op het vuur, want DOS kreeg prompt een spervuur van schoten te verwerken. Keeper Julian Bakker zat er goed bij toen Rob Knul nogmaals hard op doel schoot en had mazzel dat een vrije trap van Sebastian van Kammen op de kruising uiteenspatte. DOS kon er weinig tegenoverstellen. “We stonden goed en compact. We waren scherp in de duels en veroverden de bal snel terug.”, zag de Man. Op slag van rust kreeg DOS dan toch een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het schot smoorde in de muur.

 

Na de thee probeerde DOS wel wat meer druk te zetten, maar SDVB gaf niks weg. Nee, SDVB breidde de voorsprong uit. Eerst verzuimde Maarten van de Groep binnen te schieten en even later verzuimde scheidsrechter Weiland de bal binnen de zestien, dus pingel, te leggen, maar er was geen houden aan. In de 62e minuut was er diep in de zestien een handsbal. Nu ging de bal wel op de stip en scoorde Rob Knul onberispelijk: 2-0. “Het had allang 3-0 of 4-0 kunnen zijn, als we iets zorgvuldiger in de eindpass waren geweest.” Zo’n overwicht hou je nooit een hele wedstrijd vol. Een kwartier voor tijd nam DOS het initiatief over. De mannen uit Vriezenveen probeerden met lange ballen en opportunistisch voetbal de wedstrijd om te keren. En dat lukte ook bijna. Het was keeper Jeroen van Binsbergen, die zijn ploeg overeind hield in die fase. Tien minuten voor tijd viel zelfs de aansluitingstreffer. Man of the Match Geert van de Veen was overal tegelijk, maar één keer in de zestien vond de scheidsrechter dat hij net over de schreef ging. Vanaf elf meter kon ook Jeroen er niks meer aan houden. Met slechts 1 doelpunt verschil, werd het nog tien minuten billen knijpen. DOS viel zo hartstochtelijk aan, dat in hun achterhoede alles open lag. “We kregen nog kansen om de 3-1 en 4-1 te scoren, maar dat vergaten we te doen. Het leek gevaarlijk, maar de jongens hebben zich kranig geweerd. Er waren geen uitgespeelde kansen meer.” De overwinning werd over de streep getrokken.

 

Op de ranglijst tekent zich steeds meer een duidelijke verdeling af. Een top drie en drie degradatiekandidaten, met daartussen een grote middenmoot 7 ploegen. Daar maken DOS en SDVB nu volop deel van uit. “We hebben er vandaag veel positieve energie ingestopt. Want het mag duidelijk zijn, daar helemaal onderin, daar horen wij niet.”, aldus een blije, maar strijdbare trainer De Man.  

 

Volgende week zal DOS dan ook vol aan de bak moeten tegen SV Hierden, dat eveneens een directe concurrent is voor een positie op de ranglijst. Er zal gewonnen moeten worden om enigszins aansluiting te houden met de grote middenmoot.

 

Eerst wacht donderdagavond nog de bekerwedstrijd tegen DZC’68 in Doetinchem om verder te komen in de KNVB beker. Het wordt beslist een zware en belangrijke week voor DOS waarbij ze de steun van het publiek goed kunnen gebruiken.

 

 

Opstelling DOS: Koebrugge (62e van der Velden), Oude Booijink, Boshoeve, Kuiper, Bove Oude Lashof, Wennink, Kemp, Piljic, Meier, Bakker.