DOS JO19-1 strijdend ten onder in Promotieklasse

Afgelopen zaterdag moest DOS’37 JO19-1 de eerste wedstrijd in de promotieklasse uit spelen tegen Achilles ’12 uit Hengelo. 

Van te voren was bekend dat dit één van de titelfavorieten zou zijn. 

Om 14.15 uur werd er op het mooie hoofdveld afgetrapt.

 

De straffe wind speelde een grote rol deze middag. DOS had de 1e helft de wind tegen en had hier behoorlijk hinder van. Achilles zette vast en de uittrappen van Patrick kwamen bij lange na niet over de middenlijn. DOS verloor het 1e deel teveel duels. Toch mocht DOS na 5 minuten het eerste kansjes noteren. Een vlot lopende aanval via Marten, Hidde en uiteindelijk Quint, belandde vanuit de combinatie vanaf links, net buiten de zestien voor de voeten van Hidde, die net over mikte. Nadat Achilles vervolgens al dichtbij een treffer was na een aanval over links ( schot rakelings over), was het in de 10e minuut wel raak. Een cornerbal werd gedragen door een windvlaag en waaide achter Patrick zo de verre kruising in. Onze keeper Patrick werd geblokt maar de scheidsrechter wuifde dit weg en keurde het goed. 

 

DOS leek even van slag. De gevaarlijke beweeglijke voorhoede van Achilles bleef maar komen. DOS moest mede ook  door de straffe wind terug. In de 15e minuut werd er net buiten de zestien door Achilles een schot gelost. Het schot leek houdbaar voor Patrick maar helaas kon hij de bal niet vast krijgen. De bal vloog via zijn lichaam op de paal. In de rebound wist Patrick vervolgens geweldig te redden. 

Naar mate de wedstrijd vorderde probeerde DOS de draad weer wat op te pakken. In de 22e minuut weet Joost op links Hidde te vinden. Hidde passeerde en wist vervolgens na een combinatie met Tom, Marten in schietpositie te krijgen. De hardwerkende en goed spelende Marten drukte af maar zijn schot vloog over. Achilles antwoordde direct want de linkerspits kwam na een mooie aanval 1 op 1 met Patrick. Gelukkig vloog zijn geplaatste schot rakelings over de kruising. In deze fase gaat het spel op en neer. Al bleef DOS veel last houden van de wind. In de 26e minuut moest Patrick helaas capituleren. Daan was de tegenstander in een scrimmage voor de goal even kwijt en de rechterspits wist de bal in de verre hoek te prikken. 2-0. 

 

DOS bleef het ondanks deze domper proberen. Nadat een schot van de goed spelende Tim rakelings over was gevlogen , was het in de 40e minuut toch raak . Een corner van Quint werd door Tijn fantastisch in de verre hoek raak gekopt. Lang konden we er niet van genieten  want de snelle behendige spits begon 1 minuut voor rust aan een rush langs de zijlijn. Ramon leek hem bij te houden maar vergat op wat voor manier dan ook maar in te grijpen. De goed terug getrokken bal werd onberispelijk door de opgekomen middenvelder ingeschoten. 3-1 en rust. 

 

In de rust waren we ervan overtuigd dat het nog raar kon gaan lopen. De wind zou na rust ook voor Achilles een rol gaan spelen. Helaas moesten we constateren dat de wind wel steeds meer afzwakte. De eerste kans na rust was voor Achilles. Gelukkig was de linkerspits oog in oog met Patrick niet koelbloedig genoeg en schoot over. In de 50e min. was het opnieuw een corner die DOS de aansluiting bracht. Tijn kopte voor de 2e keer raak. Nu uit een corner van Joost. Achilles werd hierna wat zenuwachtig en DOS kreeg  een veldoverwicht en ging op zoek naar de gelijkmaker.

 

In de 55e minuut kopte Daan uit een vrije trap net naast in het zijnet. 5 minuten later maakte Daan zijn foutje van de 1e helft wel goed. Na een inspeelbal van Tim wist Daan in het strafschopgebied al vallend binnen te schieten nadat zijn 1e schot nog geblokt werd. Blijdschap alom want de gelijkmaker was daar 3-3. Achilles bleef ook zeker gevaarlijk. Alleen had men door de wind meer moeite dan de 1e helft. In de 67e minuut viel er wel een bal over de verdediging van DOS. Patrick kwam uit zijn doel en was op tijd maar de razendsnelle spits gleed met gestrekt been door. Gelukkig kon Patrick door.

 

DOS bleef, gesterkt door de gelijkmaker, de iets betere partij. Hidde en Quint combineerden er op links goed op los en Tom was balvast in de spits vandaag. Ook de goed ingevallen Robert kwam op rechts een paar keer goed door. Doordat de eindpass vaak net niet goed was, kwamen er geen hele dikke kansen meer. De wedstrijd werd het laatste kwartier onvriendelijker en bij DOS vloeiden de krachten wat weg. 5 minuten voor tijd kwam DOS met de schrik vrij toen een voorzet van de rechterspits door 2 inlopende spelers gemist werd. In de 89e minuut kreeg Achilles een onterechte vrije trap op het middenveld. De bal werd in de doelmond gepompt en kwam in een scrimmage voor de voeten van de spits, die vanuit een onmogelijk hoek raak schoot vanuit de draai, 4-3 Achilles’12. 

 

Zuur verlies!  Maar tegen een goede tegenstander strijdend ten onder gaan bied perspectief! Op naar volgende week DSVD thuiswedstrijd op het Midden.