DOS All Stars – DETO All Stars 1-0

In het kader van 650 jaar Vriezenveen werd donderdag 19 september de derby van Vriezenveen gespeeld. De DOS All Stars tegen de DETO All Stars oftewel de geel’n tegen de rooi’n en het westen tegen het oosten.

Na een kort fotomomentje werd er om klokslag 19.00 uur afgetrapt door de helden van weleer van beide clubs. Beide selectie waren zorgvuldig samengesteld met spelers uit diverse generaties.

Zo stonden bij DOS spelers als Marc Dasselaar, Hans Meijers, Jan Herm Zomer, Jarno Keddeman en Lennard Mulderij aan de aftrap. En aan de kant van DETO oude bekende Berry Schipper, Jan Wetering, Paultje Webbink en Erik Eshuis. Het massaal toegestroomde publiek kreeg een vermakelijke eerste helft te zien waarin beide ploegen gelijk opgingen. Het meeste balbezit was in het eerste deel voor de buurman, maar de betere kansen waren voor DOS’37. Zo kregen Hans Meijers, Jan Herm Zomer en Arjan Laarman de mogelijkheid om de gele trots op voorsprong te zetten, maar doelman v.d. Stelt van DETO stond prima te keepen.

In de tweede helft voerde coach Cor Hoeben een aantal wissels door. Keddeman verliet het veld voor Rick Fokke, sterkhouder Jeroen Jansen voor Han Dollen en René Lemans maakte plaats voor Sander Barkel. Laatstgenoemde moest het veld na 2 minuten alweer verlaten. Achteraf bleek dat hij zijn longen thuis had laten liggen. Pure pech voor de bikkelharde verdediger van weleer. DOS’37 kwam de tweede helft steeds beter in het spel en zo waren Jan Meijerink en Jan Herm Zomer dichtbij de 1-0, maar uit een vrije trap ging de bal rakelings over de lat. Aan de andere kant van het veld wist doelman Henri Nieuwenhuis het doel schoon te houden na een aantal mogelijkheden van onder andere Corné Bal.

Vlak voor het eindsignaal was het dan toch raak voor de All Stars van DOS’37. Zomer kwam door op links en zette de bal voor waarna Arjan Laarman de bal in de touwen kopte. Daarmee stond tevens de eindstand op het bord. Vreugde aan de geel zwarte kant van Vriezenveen want de komende 650 jaar zijn wij de baas van Vriezenveen.

Opstelling DOS’37:

Henri Nieuwenhuis, Marc Dasselaar, Michiel Snippe, René Lemans (Sander Barkel) en Jeroen Jansen (Han Dollen).
Jan Meijerink, Jan Herm Zomer en Lennard Mulderij. Jarno Keddeman (Rick Fokke), Hans Meijers en Arjan Laarman.