DOS ’37 blijft ongeslagen in oefencampagne

Opnieuw liet DOS ’37 dinsdagavond een zege noteren. Dit keer werd er met 3-2 gewonnen van SC Barbaros uit Hengelo. Afgelopen seizoen schakelde dat team de Vriezenveners uit in de districtsbeker van de regio Oost.

door Herman Kottier

De gasten staan bekend om een technisch vaardig en snel combinerend elftal, Toch kwam de thuisploeg sterker uit de startblokken.

Nadat Menno Kamphuis zijn kopbal in de tweede minuut nog door de doelman van Barbaros gekeerd zag worden, was het vijf minuten later toch raak. Nick Wennink opende de score met een schitterende uithaal in de linkerbovenhoek. Beide ploegen kregen vervolgens diverse kansen, die niet benut werden. Met een strakke schuiver bepaalde Marnick Fokke (eigen jeugd) de ruststand op 2-0.

Na de thee pasten beide teams vele wisselingen toe. Barbaros werd de bovenliggende partij en bracht de aansluitingstreffer op het scorebord via Faruk Türk.

Acht minuten later vergrootte Nick Wennink opnieuw de voorsprong. Het doelpunt was een kopie van de eerste treffer. De gasten waren in de slotfase sterker dan de gastheren en Faruk Tsaadik bepaalde de eindstand op 3-2.

DOS ’37 – SC Barbaros 3-2 (2-0)

Score: 7′ Nick Wennink 1-0, 33′ Marnick Fokke 2-0, 62′ Faruk Türk 2-1, 71′ Nick Wennink 3-1, 83′ Faruk Tsaadik 3-2.