Deto JO15 – 2 uit (zaterdag 30 september)

Geel tegen rood!

Tot op het bot gemotiveerd om te winnen gingen we naar die andere club op sportpark het Midden. Als ouders moet je er per slot van rekening wel achter het team staan. De jongens waren druk met de wedstrijd van de avond ervoor waar de club uit Enschede onze club uit Almelo vooral de eerste 15 minuten voetballes gaf. Die rooi’n wonnen verdiend.

 

Maar als inwoner van de gemeente die eeuwen verbleef op de venen van de heer van Almelo toon je natuurlijk je dankbaarheid en val je je broodheer niet af. De heer van Almelo schonk ons Friezen de grond voor een emmer boter per jaar. Als rasechte paupers zit het zwart wit natuurlijk in onze harten, op een verdwaalde fotograaf na.

 

Vandaag zouden die rooi’n niet winnen! Wij laten ons niet in de eerste minuten verschalken door een prutsdoelpunt om vervolgens 15 minuten compleet de weg kwijt te zijn. Wij starten zelf fel en willen maandag op school onze rooie vrienden natuurlijk ruiterlijk bedanken voor de 3 punten van deze tweede competitiewedstrijd. Dat was het plan!

 

In de stromende regen, die zich steeds harder liet gelden, begon de wedstrijd op het veld van Deto naast de Amicitia velden. Voor velen van ons de eerste keer op dat veld. Prima veld overigens. Na eerst even aftasten werd zichtbaar dat het een zware middag zou worden voor Dos. Zowel fysiek als technisch speelde Deto beter. Geen lange ballen, maar samenspelen. De rechtsbuiten Petran Bos schoot de bal na een kleine 15 minuten hard langs onze Sven. 1-0. Mattijs was fel en ging iets te hard door op de keep. Au, kusje erop en door!

 

Veel fouten in de passing aan beide kanten maakte het een rommelige eerste helft. Onze voorhoede en middenvelders vergaten frequent mee te blijven lopen als ze een man overnamen om te verdedigen. Dit bood Deto steeds ruimte. Iets voor de training dus. Zo kreeg Deto ook de kans om hard uit te halen. Oef, op de paal. Mattijs, Nick en Nout hadden het moeilijk voorin en kwamen slecht aan de bal. En als ze dan al eens langs kwamen werden ze vakkundig gevloerd. Zo kreeg Nout een vrij trap mee die hij in de muur schoot. In de rebound schoot Chiel voorlangs. Sven had het druk en kwam herhaaldelijk goed uit. Onze mannen wilden wel, maar het lukte niet.

 

Rust. Een goed moment om het even te hebben over de taken en fysiek uit te rusten. Dat laatste was voor Ties echter niet nodig. Ties had zich verslapen en won de dagprijs van ‘Sloaperd’.

 

Na de rust zette Deto aan, meer druk. Uit een hoekschop ontstond een klutssituatie voor het doel en werd het 2-0. Uit de volgende hoekschop werd de bal hoog ineens in het doel geschoten. Die hadden we moeten hebben. 3-0. Op het middenveld kwam Chiel met gestrekt been in op een speler van Deto. Een terechte gele kaart: 5 minuten eruit. Na een foutje van Sven scoort de enige dame (Snippe) die in het team van Deto speelt de 4-0. Een uitbraak van ons verrast Nout zo dat hij, in plaats van door te lopen, zich liet vallen.

 

 

De fut was er in de stromende regen wel uit bij Dos. Bij Deto niet, die roken bloed! Dos kreeg nog even 10 minuten voetballes en werd met name op het middenveld compleet overlopen door goed samenspel van de buren. Na het nodige tikkie takkie scoort de dame Snippe de

5-0. Gepingel achterin gaat na enkele keren dan toch fout en een schot gaat via Wes achter Sven langs het doel in. 6-0. De laatste actie voor het doel van Dos betekende 7-0, wederom door de dame. Dit keer met een mooi geplaatst schot.

 

Zere bek. Vorig seizoen verloren we en wonnen we van Deto. Dus op naar de return.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de voorbereiding werden bekerwedstrijden gespeeld. Daar wou ik het bij laten. Vandaag is het voor het ecchie en komt Dedemsvaart op bezoek. Gelijk aan ons Vjenne ook een veenkolonie van weleer. De dedemsvaart was een kanaal van zo’n 40km waar mensen aan zijn gaan wonen. Aldus ontstond Dedemsvaart. Waar zo’n dorp groot in kan zijn? Reinier Paping, Youssef Hersi en Miss Montreal zijn er geboren. Ach daar zetten wij Tot de nek in de drek en de Gerben Lowik Classic tegenover. 1-1 dus.

 

De wedstrijd. Vanaf aftrap had Dedemsvaart overwicht. Het was voor de trainers even wennen waar de heren goed tot hun recht komen. Dat is in zo’n wedstrijd goed te lezen. Na hard werken achterin won het voetbal van Dedemsvaart en kon onze keeper Sven de bal niet langer tegenhouden. 0-1. Zo kijkend naar de wedstrijd vraag je je af of JO15-2 met zoveel nieuw bloed wel in de 2e klasse hoort. De tijd zal het leren.

 

Een harde doffe knal van de tegenstander knalt hard op de paal. Oef dachten Wes en Niels.. dat ging net goed. Een snelle uitbraak van Dos werd goed gekeerd door hun keeper. De linies zijn goed aangesloten. De hoge bal over onze achterste linie wordt opgepikt door de spits van hen. 0-2. Op snelheid eruit gelopen. Kort daarop betekend een goed afstandsschot de 0-3. Sven komt 5cm te kort om de bal uit het doel te tikken. We krijgen het nog een paar keer spannend achterin door slecht samenspel. Het is even wennen.

 

Doen we dan niets? Jazeker wel. Nadat de achterhoede op snelheid het verloor en we 0-4 achter komen is onze lange spits Nick scherp en schiet de 1-4 binnen. Het publiek begint te morren. Het vochtige gras naast het veld wordt door de zon mooi verlicht. De vrijgekomen geuren van de honden uitlaatplaats verrijken de lucht langs het veld. Op het gras mogen de

fecaliën blijven rusten i.t.t. op straat. Voor alle duidelijkheid: het was dus niet de aanwezige hond van de familie Smelt.

 

Rechtspoot Nout vliegt erlangs op links, maar mist de laatste pass. Kort daarop speelt Chiel goed in op Mattijs die voorlangs schiet. We gaan iets beter voetballen. Dan zien we Niels opeens hinkelen. Last van zijn hamstrings. Even checken bij Fysio Twenterand, gekleurde stickers erop en doorlopen toch? Bloedprikken was niet nodig aldus Niels. Gelukkig ging het later weer en kon hij weer meedoen. Rust.

 

Na de rust speelt Dos beter. Echter, onze doelgerichtheid is te laag. We komen er niet door. En als je zelf niet scoort…. 1-5 na een snelle uitbraak van Dedemsvaart. Ook valt de 1-6 te makkelijk. Weer gaat de bal erover en worden we eruit gelopen op snelheid. De buitenspel val zal ons soelaas bieden. Iets voor de training.

 

Na onnodig gepingel achterin wordt het bijna 1-7. Maar als gezegd spelen we niet slecht de 2e helft of geloofd de tegenstander het wel? Na een mooie aanval landt het schot van Nout op de vingertoppen van de keeper van de tegenstander. Ook Nick schiet op de keeper na een mooie aanval. De daarop volgende uitbraak betekent wel de 1-7. Het slotakkoord is voor de keeper van de tegenstander die een schot van Nout perfect pakt.

 

Volgend weekend naar die Rooi’n. Dos 37 JO15-2 ook.